[]

Uzun sap bağlama çalmaya başlamak

Gitar geçmişim var, internetten kendi kendime öğrendim aynı şekilde bağlama öğrenmek istiyorum youtube da önerdiğiniz dersler kanallar var mı ?

Tellerini de değiştirmem gerekiyor, üzerindeki tellerin kalınlıklarını bilmiyorum, anladığım kadarıyla 0.18 ve 0.20 lik tel takımları var hangilerinden takmalıyım, önerdiğiniz marka da olursa sevinirim

Bu tel takımını almayı düşünüyorum, yorumlar da iyi görünüyor
www.hepsiburada.com

 
Latif öz sanat eğitim... Bu kanaldaki uzun sap dersleriyle iki üç yılda epey ilerleme kat etmek mümkün. Yalnız videoları sırayla takip etmek önemli. Arada mızrap vuruşlarıyla (yani tavırla) ilgili videolar oluyor, onları da kaçırmamak lazım. Uzun sap bağlama kısa saplısına göre daha karmaşık. Hem akort sistemleri değişiyor, hem kalıplaşmış mızrap vuruşları var.

Latif öz'le birlikte ayaz müzik kanalında da epey solfej mevcut.

Fatih evsen var. Akdeniz üni'de hoca. Yeni başladı ama güzel ve zor eserlerin solfejlerini yapıyor.

Necati uçan, kanalında neşet ertaş'ın eserlerini en özgün haliyle solfejliyor. Neşet ertaş ve orta anadolu tavrı için çok faydalı.

Gökhan karakaya genç ve iyi bir icracı. Uzun sap içim egzersizleri epey faydalı. Onun da kanalı var.

Son olarak, hasan genç de yutup'a girdi. Devam eder mi bilmiyorum ama egzersizleri epey faydalı.

Benim tavsiyem, latif öz'ün ilk 40-50 dersini sırayla bitirdikten sonra diğer kanallara eşzamanlı olarak geçmek.

Tel kalınlıkları 0.18 - 0.20 uygun. Ama hangi sese çekileceği tamamen sazın tekne boyuyla ilgili. 39 cm ve altında ise do'ya kadar çekilebilir. 39-42 arasındaysa si uygun olur. Telleri çok zorlamamak lazım ki sapı attırmasın.

Kolay gelsin.
  • osuran imam  (19.09.20 22:40:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.