[]

Hard Disk Almaca

Selamlar romalılar,
Laptopumdaki hard disk artık fullendi, üstüne harici de doldu. Şimdi hard diski yükseltmek için 4-8 terabaytlık disk arayışına girdim, ama kafalar karışık. Malum laptop olduğu için hard disk caddy'de 2.5 lik var. 2.5 lik disklerde de bu kapasiteler ya çok az var ya da yok.
Şimdi sizlerden akıl istediğim noktaya geldik, napayım direkt eve torrentler ve streamingler için server mı kurayım yoksa bu 3.5luk hddlerden alıp sata usb çeviricilerle mi kullanayım?
Başka fikriniz varsa ona da açığım (cloud hariç).
İyi ve sağlıklı günler dilerim

 
O boyutta cloud pahalı olur zaten. Ucuzladı diyorlar da bence hiç ucuz değil :/

Neyse, ben evde bi network storage kurmuştum. Basitçe, HDD'yi raspberry'e bağladım, onu da modeme bağladım. Normal harddiskten bir tık yavaş tabi, ama network üzerinden mount edip diskleri direkt kullanabiliyordum.

Konfigüre etmesi biraz sürüyor, benim bir günümü almıştı. Ama kablo yok, raspberry üzerinde script çalıştırıp otomatik yedek falan aldırabiliyorum. Siz de torrent + streaming için öyle bir işe girebilirsiniz.
  • plutongezegendegilmi  (19.09.20 19:34:20) 
Ben olsam eve server kurarım. 1-2 sorun var bunlar size uyarsa server kurun.
-Server için yere ihtiyacınız var.
-Server sürekli ses yapar
-Ev dışında bağlantı isterseniz . Sabit ip lazım. Sabit ip işi biraz uğraştırıyor.

Ama server limitsiz veri depolamak çok güzel oluyır.
  • ycaycayca  (19.09.20 20:06:54) 
@plutogezegendegilmi
aynı şekilde rpi ile harici kullandım, bende çok eski modeli olduğu için overclock gerekiyordu ve bu da çektiği akımı inanılmaz arttırıyor bazen harddiske akım gitmediği oluyordu. Eski jenerasyon olduğu için zaten video streaming hak getire backup için fena değildi gerçi de.
Kafama takılan nokta yine aynı, sata-usb dönüştürücüleri anladığım kadarıyla pek verimli değiller harddiski de dışardan besleyeceğim ama eski rpi'lerin işlem gücü bu kadar büyük diskleri kaldırabilecek mi

@ycaycaayca
yer sıkıntım yok, hayvan gibi etkileşim olmayacağı için balkon+pasif soğutma düşündüm ama server'a harcayacağım parayla bir hard disk daha alırım kafası mahvediyor beni

Yanıtlar için teşekkürler tikler biraz gecikti:)
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (20.09.20 03:26:25) 
Para önemli ama ben yersizlik yüzünden yapamıyorum. Keşke yerim olsa dandik bir pcye kurarım linux'u hem file server hem torrent indir. Hem kişisel bulut yap telefonu yedekle güzel olurdu.
İlk kurulum biraz zorlar ama sonrası çok güzel olur.

  • ycaycayca  (20.09.20 06:13:49) 
ramı 4 gb olan bir bilgisayar alırsanız gerek kalmaz.


  • kutsalkaseadina  (25.11.20 12:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.