[]

Yatırım yöntemim hakkında fikir arıyorum

Selamlar,

Açtığım dolar-euro ve altın hesaplarına her ay 1000'er lira yatırmayı düşünüyorum. Uzun vadeli bir plandan çok, birkaç yıl sonra yurtdışına taşındığımda cebimde birkaç kuruş olsun diye yapacağım bunu. Sizce bu mantıklı bir yatırım yöntemi mi? Bankanın aldığı komisyon tek hesaba göre daha fazla mı olur böyle üç hesap için? Veyahut yurtdışı için altın hesabı gereksiz mi? Dolar ve euro'ya 1500'er lira atabilirim bu durumda. Veya tek bir tanesine 3000 lira.

Teşekkürler.

 
birden fazla sepet iyi bence de. bankadan bankaya degisebilir. bir de min. limit var mi? garanti de 1000usd alti acamiyorsun diye biliyorum.


  • camussar  (19.09.20 15:45:14) 
@camussar Hesapları açtım, henüz para yatırmadım ama Enpara'da limit 10 dolar/euro galiba. Yine de denemem lazım.


  • wheel  (19.09.20 15:52:50) 
paraya uzun süre dokunmamayı göze alman lazım. olası bir düşüşte çekemezsin.


  • horowitz  (19.09.20 15:56:45) 
@horowitz Açıkçası tek amacım paramın erimemesi. TL'ye bir daha paramı çevirmeyi düşünmüyorum.


  • wheel  (19.09.20 16:03:30) 
@revolution Evet dediğiniz gibi yatırım sayılmaz benimki. Şimdi internetten kontrol ettim, döviz bürosundaki alış fiyatı 7.60 iken bankamda 7.70 gibi bir şeydi. Sanırım dediğiniz gibi döviz bürosundan almak daha mantıklı.


  • wheel  (19.09.20 17:13:38 ~ 17:19:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.