[]

ehliyet almak

maliyetler sadece bunlar mı?

B sınıfı ehliyet harç ücreti: 751 TL
Uluslararası Sürücü Belgesi harç ücreti: 504 TL
Bütün sınıflar için sürücü belgesi değerli kağıt bedeli: 200 TL
+
kurs ücreti

kurs ücreti ile 3000 lira olur sanırım.

eğitim de sanırım bir teorik eğitim var bir de direksiyon eğitimi var pratik olarak. direksiyon eğitimi yeterli oluyor mu kurstaki? kurs dışında öğretebilecek biri yok. bu durumda daha fazla özel ders almam gerekir mi? kursa pek bırakmak istemiyorum gerçi. hoca sesini yükseltir ben de alttan almam kavga çıkar. genelde saçma sapan tipler olduklarını duyuyorum.

bir de şu an araç yok. doğal olarak kurs dışında pratik yapamıcam. e iyi bir hale gelmeden de araç almak saçma sanırım. nasıl çıkılacak bu döngüden? 1 yıl sonra fiyatlar daha da artmazsa 30 bin liralık 25 yaşında bir araç bakabilirim.

 
bi de sınav ücretlerini ekle.

uluslararası sürücü belgesi harç ücretini ilk defa duyuyorum bu arada.
  • jelly bear  (19.09.20 15:11:28) 
şuradan baktım ücretlere. www.ikinciyeni.com

bir de bugün kayıt olsam tek başıma trafiğe çıkmaya kaç ayda başlarım? araba alabilirsem her akşam 12'den sonra 2 saat pratik yapma düşüncem var.
  • black mamba  (19.09.20 15:12:41) 
direksiyon sınavını geçip de iş ehliyeti almaya gelince üç kalem ödeme yapılıyor, isimlerini hatırlamıyorum ama geçen sene 810 tl civarı bir şeydi toplam.

kurs ücreti teorik + direksiyon için ödüyorsun. minimum 14 saat direksiyon dersi almak gerekiyor. daha fazla ders istersen kursla pazarlık yaparsın (ben 22 saat ders almıştım).

ilave olarak teorik sınav ve direksiyon sınavı ücretleri var, direksiyon sınavından kalırsan bir sonrakine gireilmek için de en az 2 saat ders almak gerekiyor, sınav ücreti + 2 saat ders ücreti ödüyorsun. yine kalırsan üçüncü ve dördüncü sınavlar için de aynı şekilde.

kursun yetip yetmemesi de sana ve kursa çok bağlı. ben kazma olduğum için fazla ders almama rağmen yetmedi. ilk seferde geçtim sınavı ama ehliyet aldıktan iki ay sonra araba aldığımda o arabayı eve nasıl getireceğim diye kara kara düşündüm. kendi arabamla özel ders aldım, sağolsun hocam çok iyiydi. kursta sınav güzergahında çalıştırıyorlar bir de, çok büyük ölçüde sınavı geçmeye yönelik. gerçek hayatla çok alakası olmuyor. sen bir ehliyetini al da durumuna bakarsın o zaman. yeteneklisindir, kursun eğitimi yeter mesela. sana bağlı işte.
  • pati  (19.09.20 15:15:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.