[]

Covid süreci maske ve gözlük farkı

Maskeyi korunmak için takıyorsun diyenlerle, hayır korunmak için değil karşı tarafa bulaştırmamak için takıyorsun diye kavga edenlere ortak bir sorum var. İkisi içinde geçerli.

Korunmak ya da bulaştırmamak olsun konu, sonuç olarak yakın temasta bulunan kişilerden bir insanın solunum organlarından çıkan virüsler diğer insana doğru gidiyor. Diğer insanın mukoza denilen nemli bölgelerinden giriyormuş virüs (burun, ağız, göz)

Peki neden ağız ve burnunuzu gözümüze göre 100 kat fazla koruyoruz. Her 100 maske takan insandan sadece 1 tanesi gözlerini standartlara uygun koruyor. Uzmanlar da uyarırken gözünüzü korumadan sadece ağız ve burun olmaz öyle demiyor. Diyen uzman varsa da çok çok nadir

Bu virüsü ağız ve burundan kapma riskimiz gözümüzden kapma riskine göre 100 kat daha mı fazla. Eğer öyle değilse neden doktorlar ağız ve burun maskesi konuştuğu kadar gözü de uyarmıyor?

 
www.ntv.com.tr

şöyle bir haber okudum bugün, gözlük takanların daha az yakalandığı tespit edilmiş.

Araştırmanın yazarları konuya ilişkin, “Gözler, yeni tip corona virüsün insan vücuduna girdiği önemli bir kanal olarak kabul ediliyor. Sosyal ortamlarda genellikle gözlük takan günlük gözlük kullanıcıları için bu durum koruyucu bir faktör haline gelebilir, gözlere virüs bulaşma riskini azaltabilir ve uzun süreli günlük gözlük kullanıcılarının Covid-19 ile enfekte olmamasına yol açabilir” ifadelerini kullandı.

Neyseki gözüm bozuk olduğu için gözlük kullanıyorum :)
  • fezagezgini_4  (18.09.20 20:32:38 ~ 20:33:07) 
ben hiçbir şey anlamıyorum bu maske muhabbetinden. Maske takıyorum, belirtilen şartlara uygun da takıyorum fakat maskesini düzgün takmıyor diye insanlara çılgınca söven kitleye hiç anlam veremedim. Mart-Nisan aylarında aynı şekilde maske takanlara sövülüyordu ''n95 maske harici hiçbir şekilde korumuyor, doğru şekilde takıp çıkarmayı da bilmediğiniz için hastalığı davet ediyorsunuz'' diye. Kamu spottları bile vardı maskenin gereksiz olduğunu anlatan. Hadi diyelim maskenin koruyucu olabileceğine dair bazı bulgular ortaya çıktı Mart Nisan ayında henüz bilinmeyen, e bu da çok bir şey ifade etmiyor. Aynı bilginin iki ay içinde bir doğru bir yanlış olduğu bir süreç varken, o an ''doğru'' olduğu söylenen şeye bu kadar fanatikçe sarılmak garip geliyor. Göz konusu da bu tarz bir durum bence. Maske konusuna dair bir mantığa oturmayan şeylerden sadece biri.


  • evandro roncatto  (18.09.20 21:06:08) 
Gözünden enfekte olma ihtimalin %0,1 ama ağız ve burundan bulaşma ihtimali %99,9

Virüsün işi solunum yoluyla.
  • silah taciri  (18.09.20 21:44:53) 
Adamın ağzından çıkan virüslü partiküller havada asılı kalıyor ve karşıdaki nefes alırken havayla beraber bu partikülleri de alıyor. Ama göz için direkt göze doğru tükürük falan gelmesi lazım, ya da virüslünün sigara dumanı falan gibi taşıyıcılarla onu karşıdakinin gözüne kadar ulaştırması lazım.


  • curukturpkokusu  (18.09.20 22:40:01) 
Uyarmıyor diyemeyiz, ben gözlerin riskli olduğunu öğrenince kaynak gözlüğü tipi bir gözlük almayı düşünmüştüm ama buğulanma açısından kullanımı zor olur diye vazgeçmiştim. Maske+ siperlik kullanıyorum.


  • hair freak  (19.09.20 12:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.