[]

İyi tütün nasıl anlaşılır?

Arkadaşlar kendim tütün sarıp içmeye heveslendim bu aralar. Bi tütüncüden gidip adıyaman tütünü ve kağıt filtre falan aldım. Tütün iyi midir kötü müdür nasıl anlarım? Tat olarak bir acılık veya rahatsız edici bir durumu yok. Daha iyi tütünler var mıdır piyasada? Kullanılan kağıt filtre falan nasıl olmalı o konuda da bilgiye ihtiyacım var. Kullandığım kağıt gizeh marka yapışkanlı ve yine gizeh marka slim uzun filtre kullanıyorum kağıda yapıştırılıp sarılıyor.




 
en kötü tütünü almışsın, tebrik ederim. açık tütün alma, bulabilirsen old holborn, karelias, golden virginia gibi ithal ürünler al ama pandemi dolayısıyla gümrük sıkıntılı, piyasada çok fazla sahte var, alırken dikkat et. bunları bulamıyorsan tekel'in nst 02 gibi paketli tütünleri var, ciğer söndüren adıyaman tütününden her türlü iyidir.

kağıt ve filtrede gizeh'e devam edebilirsin.
  • sir gawain  (18.09.20 15:51:24 ~ 15:51:55) 
10 yıl kadar önce yeşil golden virginia alıyordum kıbrısta okuyordum o zamanlar. Malesef bulamıyorum hiçbir yerde su an. Tekel'in tütünleri vardı president diye bir şey içtim orda bir tane ama bu adıyaman tütünü diye verdiğinin içimi daha çok hoşuma gittiği için aldım açıkçası.


  • sabor  (18.09.20 15:58:34) 
Tum tutunler icinde en begendigim tutun Bitlis tutunudur..


  • msb  (18.09.20 17:53:47) 
Ben anlamam ama anlayan arkadaşlar türünü iki parmağı arasında veya avucunun içinde iyice sıkıştırıyor ve renk verip vermediğine bakıyor. Renk veriyorsa pek iyi değil diyorlar


  • Fusha  (18.09.20 20:32:55) 
son 1 yıldır tütün sariyorum, karantina döneminde her türlü tütünü denedim. deneyimlerim söyle:

1-eger cok yakin tanidiginizin bir baglantisi yoksa yerli tütün isine girmemek lazim, adiyaman tütünü diye piyasada satilanlari icemiyorum cok kötü geliyor bana, kalitesi bir yana ne ictigimi bilmemek kötü.
2- ithal tütün iciyordum ben, benim sevdigim sertlige uygun golden virginia yesil, drum mavi ve pueblo var. biraz daha hafif istiyorsan karelias iyi, daha sert bogazim yansin diyorsan camel var (camel icenlerin sesi bergen'e benziyor, oradan taniyabilirsin).
3-yerli tütüne döndüm ben ithal bulunmayinca (kapilar kapali oldugu icin gelen tütün azaldi, piyasada özellikle golden virginia ve karelias'ın orijinalini bulmak zor hep sahte var, orijinal bulsan bile yilbasında 30 liraya aldigimiz drum simdi 70 lira oldu.
4- yerli tütünde nts ve parley blue öneririm. digerlerini de denedim icemedim, aliskanlikla ilgili de olabilir.
5- kagit da aliskanlik meselesi, eşim gizeh'in kirmizi kagidini kullaniyor ben ocb'nin ince kagidini icebiliyorum. bence ne kadar ince o kadar iyi.
6- filtre önemli, organik filtre isine girme, tadini cok bozuyor bence. yerli toros marka filtre var o da cok kötü, ocb ve smoking marka filtre iyidir.
  • proteus  (19.09.20 23:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.