[]

aliexpress'ten alınan sd kartın verimli çalışmaması

aliexpress üzerinden 64 gb'lık sd kart aldım. telefonum samsung; en başta sorun çıkmadı ve tüm bilgilerimi yenisine aktardım. ama sonra ansızın "bozuk ya da desteklenmeyen sd kart biçimi. biçimlendirin" tarzında uyarı alıp durdum. üstelik biçimlerken de haddinden fazla beklemek zorunda kalıyorum. sorun şu ki bu kartı lg'de denedim, bozuk hatası verdi. başka samsung modelinde denedim, orada da aynısını yaptı. bir tek huawei telefonda hiçbir şey demiyor (ki uzun süreli denesem herhalde onda da hata alırdım.) ve kolayca biçimlendirebiliyorum istediğimde. bu kartı yazılımsal bir müdahale kurtarır mı yoksa donanımsal bir bir bozukluk mu? kart okuyucu ile bilgisayara okutma şansım olmadı.




 
aliexpress'ten telefon kılıfı alınır, sd kart alınmaz.


  • co2s2  (18.09.20 14:48:59) 
o kart %99.9 ihtimalle 64gb değil. Tahminen 8gb civarıdır, adamlar nasıl başarıyorsa kartı 64gb göstertiyorlar, kapasite dolunca sıkıntılar başlıyor.


  • kimlanbu  (18.09.20 16:48:22) 
kimlanbu + 1

Cinden alinan depolama urunlarinde sahtecilik cok yaygin. Urun kendini Windows'a 64 GB gibi gosteriyor ama gercekte 8 MB oluyor gibi cilgin olaylar var.
  • cleric  (18.09.20 17:00:04) 
@sivrisinek: galiba hayır. zannersem lenovo'yu çağrıştırsın diye markanın adını levo koymuşlar.

@kimlanbu + @cleric: ama benim önceki hafıza kartımdaki veriler toplam 19 GB idi, hepsini en başta yükledim, bir sorun olmadı. iki gün filan sonra ansızın uyarı vermeye başladı. hem neden bir tek huawei'de sorun çıkarmıyor ki dediğiniz gibiyse? 32 GB olarak mı düzenlemişlerdir acaba? kartı kurtarmanın yolu yok mudur? (zaten verilerin yedeğini durduruyorum.)
  • m e b  (18.09.20 17:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.