[]

Almanyadayım, mühendisim, iş bulamıyorum :(

Sevgili duyurucular

Alanım IT değil. 6 aydır aktif iş aramama rağmen 20 ye yakın telefonla görüşme gerçekleştirdim ve 3 yerden de davet alarak mülakatlara katıldım ama yok. Çok sıkıldım ..Neyi yanlış yapıyorum? 3 yıllık iş tecrübem var ve Türkiyedeki ilanlara bakmaya başladım. Kime sorsam orda en kötü işi yap buraya geri gelme diyor.

Siz ne diyorsunuz? Motivasyonum kalmadı gerçekten..

 
Baska isler bak. Muhendis olarak calismak zorunda degilsin.


  • nax  (18.09.20 13:42:39) 
alanin nedir?


  • camussar  (18.09.20 13:44:04) 
Şu an türkiye'de de düzgün iş bulmak çok zor. Hele şu corona süreciyle daha da kötüleşti. Bence geliştirebileceğin bir yönün varsa onun üzerine yoğunlaş. Almanca bilmiyorsan öğrenmeye çalış. İngiltere'de master yapmasına rağmen iş bulması 1 yıl süren bir tanıdığım var. Orada master yapmam mümkün mü?


  • the coon  (18.09.20 13:45:03) 
Enerji mühendisiyim , hali hazırda sacma sapan bir iş yapıyorum ama kalıcı oturum alabilmek için mesleki bir iş yapmam gerekiyor.

Master için geldim. Tamamladım o cepte

Almancam akıcı değil maalesef evet onu biliyorum :(
  • sinirli yarasa  (18.09.20 14:02:35) 
almanya'da yüksek lisans yaptınız, mühendissiniz ve iş bulamıyor musunuz? inanamıyorum çok üzücü. kriz gerçekten başlamış sanırım.

mülakat yaptığınız insanlara ulaşın ve neyin sizde eksik olduğunu sorun? sonuçta onlar da çalışan ve reddedildikleri zamanlar olmuştur. kibar bir dille sorarsınız yanıt alırsınız bence.
  • sonsuz  (18.09.20 14:32:11) 
Geri donme. Muhendislik isi bulana kadar icabinda pizza dagit.


  • karlmarx  (18.09.20 15:20:12) 
Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Türkiyede güzel bir üniversite bitirdim ve arkadaslarim iyi yerlere geldiler. Bende güzel bir is teklifi almistim ama Almanyada master daha cazip gelmisti. Acikcasi acaba Türkiyede kalsaydim simdi nerelerde olurdum diye düsünmekten kendimi alikoyamiyorum.

Burada da mezun oldum okul bitti tam da o sira korona geldi, bütün ise alimlar durduruldu, görüsmeler iptal oldu. Kendimi Almanyadaki mühendis pazarinda ölcemedim, degerimi bilmiyorum hala acikcasi ve hala olacak mi olmayacak mi bilmiyorum..
  • sinirli yarasa  (18.09.20 15:56:48) 
Yasadiginiz yerdeki, iyi yere gelmis Türkiye göcmenleri ile iletisime gecin, en azindan vize icin bir süreligine mesleginize uygun bir is bulmaniza yardimci olabilirler.


  • buf-e kür  (18.09.20 17:25:33) 
Hocam almanya'da da ayni mi bilmiyorum ama aracı kurumlara baktiniz mi? Adecco, page personnel, michael page, expectra vs. Ben fransa'da islerimi Boyle buldum interim (taseron) calisip basladim. Almanya'da da varsa su en en güzel olay bu olur.

Onun dışında çoğu kisi demis ama Türkiye'de de is yok. Isten ayrilan arkadaslarim oldu, firmalar eskisiyle ayni maasi bile vermiyordu, daha azini bile teklif edenler oluyor çünkü herkes tasarruf peşinde. Türkiye kesinlikle riskli is bulmak icin.
  • logisticsmanager  (18.09.20 17:58:55) 
Mühendisim, buraya gelme


  • gadlemler  (19.09.20 22:48:33) 
Bence bir süreliğine başka bir iş yapabilirsin. Bu süreçte para biriktirip ev ve araba sahibi olmadan Türkiye'ye dönmeyi düşünmezdim ben olsam. Türkiye'de güzel bir iş bulabiliyorsan şuan, birkaç sene sonra da bulabilirsin. Acele etme buraya dönmek için.


  • megalomaniac  (19.09.20 23:00:11) 
Merhaba,

Hangi sehirde yasiyorsunuz? Almanya'da yasiyorum ve is bulma konusunda danismanlik yapiyorum.
  • bushido77  (20.09.20 00:04:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.