[]

'bu parola veri sızıntısında görüldü' uyarısı

iphone'da ios 14 ile gelen yeniliklerden biri mi bu? az önce panik yaptı abim acaba parolam mı çalındı diye ama sonra baktım iphone ağa diyor ki bu parolayı başka yerlerde de kullanıyorsun, bence değiştir çünkü riskli diyor. sonra hemen siri'ye adam bana riskli diyor ama asıl hırsız kendisi o kaydedilen parolalar hani şifreleme vs ile tutuluyordu? nereden biliyor bu parolayı başka yerlerde de kullandığımızı vs diye sordum ama cevap veremedi tabi.

gerçekten eğer ben x, y, z siterinin parolalarını kaydet dersem bu aynı zamanda cihazın parolayı bilmesi mi demek oluyor?


 
1) iOS şifreleyip saklıyor da, parlanın aynı oluğunu tespit etmek için kullandığı algoritma hala telefonun içinde olduğu için şifrelemeden önce bu tespiti yapabiliyor. Şifrelemenin mantığı 3. parti uygulamalara ve dışarıya karşı korumak.

2) Benzer uyarıyı Google Chrome'un parola yöneticisi de veriyor. "Bu parola ifşa olmuş başka bir şey kullan" gibi bir uyarı. Daha önce bu parolayı kullandığın web sayfalarından birinin şifre veritabanı patlamış demek oluyor. O yüzden güvenlik açığı var. Güveli omlası için değiştirmekte fayda var.
  • himmet dayi  (18.09.20 07:41:01) 
daha önce bir site hacklendiyse şifren birilerinin elinde demektir, sen o şifreyi başka bir yerde kullandıysan uyarı gelir. haveibeenpwned.com buradan kontrol edebilirsin.


  • marlonbranda  (18.09.20 09:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.