[]

huawei p40 pro

Google ile olan sorunu ne alemde bilemiyorum ama sizce alınır mı?

kullananlar ne gibi problemler ile karşılaştı? Ya da memnunlar mı?
( sorun var ise ona ragmen bile değer mi?)

Eğer cevap hiç bulaşma ise iphone 11 mutlu eder mi? // teşekkürler...

 
iphone 11.

kamera çok öncelikliylse p40 pro olabilir de, tabii gizlilik önemliyse google'dan kurtulmak istiyorum diyen özel biriysen de olabilir. Ama play store yok, google app'ları zar zor kuruluyor sanırım. Ha başka mail, başka harita uygulaması kullanırsın, youtube'a alternatif bişeyle bağlanırsın(veya browserdan) gibi çözümleri var ama bazı banka uygulamaları yok diyorlardı mesela. Huawei App Gallery indirip bakabilirsin. Orada olanlarla kısıtlı olacaksın (apk indirip kurmadıkça)
  • nhk ni youkosu  (18.09.20 00:33:23) 
ekim 2020den bu yana kullanıyorum. samsung note 8den geçtim. haricen google servisleri yüklemedim. yani stock bir telefon kullanıyorum.
artıları kamera inanılmaz iyi, hızlı şarj çok işe yarıyor, pil ömrü çok iyi, esim desteği süper, çift hat her iki hatta volte kullanabiliyor, vowifi kullanabiliyor, 5g var(şu anda türkiye'de işe yaramasa da roamingde veya 2 yıl gibi bir süre daha kullanacaksanız iş görebilir), işlemcisi kuvvetli oldukça hızlı ve samsung gibi uzun vadede planlı yaşlandırma yapmazlarsa çok uzun ömürlü bir telefon olabilir, kutudan ekran koruma filmi kaplanmış halde çıkıyor ve film mucize gibi. çizildiğinde ısıtıyorsunuz kendine geliyor. membran benzeri bir yapısı var. ayrıca kutudan şarj aleti, şarj kablosu ve usb-c kulaklık da çıkıyor :)..
eksileri program sıkıntısı yaşamıyorsunuz, bir şekilde hemen hemen tüm programlar çalışıyor. fakat bir çok android programı arka planda google servislerini kullanıyor. örnekse yahoonun native android mail appini indiriyorsunuz, eposta gelince uyarı vermiyor çünkü uyarı verecek sistem google push diye bir hizmet kullanıyor. bankacılık programlarının hemen hepsini denedim sıkıntı yok. nfc kulllanan temassız ödemeler de google altyapısıyla çalıştığı için nfc ile ödeme yapamıyorsunuz. google maps altyapısıyla gps hizmetini temel alan uygulamalarda sıkıntı yaşabiliyorsunuz. hepsi zamanla program geliştiricilerin daha versatil çalışmasıyla çöülebilecek konular.
google hizmetleri kullanan programları kullanmak gerekiyorsa virtual android ortamında bir işletim sistemim var onu kurdum gerektiğinde orada çalıştırıyorum. fakat onun da kendi handikapları var, sandbox misali telefonun geri kalanıyla etkileşimi çok kısıtlı.
sonuçta karar sizin ama yazdıklarım doğrultusunda ben aldım memnunum...
  • isimsiz  (23.03.21 10:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.