[]

Yazılım mülakatında şirkete sorulacak sorular

Bi yer mülakata çağırdığında nasıl insanlar, ortam nasıl falan anlamak için sorduğum bir takım sorular var. Ama bunlar yetmiyor, yani sonradan farkediyorum ki soruyu yanlış sormuşum, cevabı yanlış yorumlamışım falan.

Bunun yerine projenin kaynak kodunu (.git klasörünü ile birlikte) ve git üzerinden dönen muhabbetleri (issue, PR, code review yorumları vs) istesem, bunları incelesem şirket/ekip hakkında çok daha iyi bir fikrim olur (git'te inanılmaz bilgi birikiyor-muş, ben de yeni keşfettim). Kodu direkt bana versinler de demiyorum, orada birinin bilgisayarından 15 dakika incelesem yeter.

Ama böyle bir pratik hiç duymadım. Siz duydunuz mu? Biri size böyle bir taleple gelse tepkiniz ne olur? Konsept hakkında ne düşünürsünüz?

 
kurumsal firmalar böyle bir şeye izin vermez zaten muhtemelen.

kurumsal olmayan bir yazılım firmasında görevim olmamasına rağmen ik'da mülakatlara girdim, böyle bir talep gelse öncelikle ne alaka diye düşünürdüm. işe alma ihtimalim varsa da gösterirdim ama gözüm tutmadıysa üzgünüm der göstermezdim.

bu arada hiç git loglarına bu açıdan bakmamıştım ilginç ve haklı olabilecek bir bakış açısı tebrik ederim :)
  • aziz dostum jack  (18.09.20 00:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.