[]

Kortizon tedavisi

hastalığım için kortizon uygun görüldü. 1 ay kullanacakmışım. şimdi diyorlar ki yok tuz yeme, yok dikkat et sonra kilo alırsın falan filan. normalde tuz ve yağ gibi maddeleri fazlasıyla tüketirim hatta kortizondan sonra da tüketmeye devam etmeyi düşünüyorum. sonu ne olur bunun? çok pis mi olur ? kortizon kullananlar anektodlarını aktarabilir mi?




 
bizim okulda bi kız iskelet gibiydi(kemikleri belli olurdu o derece) kortizonu bi verdiler balon gibi oldu kız, etli butlu. resmi olsa da göndersem :)

edit: haa bu arada bu kız kilo almak icin gormustu tedaviyi.
  • sourlemonade  (14.10.07 18:55:24) 
tuz kullanırsanız vücudunuz su tutar balona dönersiniz. ortaokul/lise civarında bir kız arkadaş kullanmak zorunda kaldı. kız güzeldi, ideal sayılabilecek bir kilodaydı. kortizondan sonra afedersin koca popolu teyzelere döndü.

fiziksel olduğu kadar piskolojik olarak da etkiliyor insanı, doktorun bütün önerilerini dinleyip minimum zarar, maksimum faydayla atlatın derim
  • kimlanbu  (14.10.07 19:03:57) 
doktor hiçbir şeye dikkat etmemi uyarmadı sadece kullan dedi, sorayım bir niye uyarmamış. deltacortril diye bir ilaç, iğne değil bu arada.


  • colg fusion  (14.10.07 19:22:37) 
Annem hiç tuz kullanmayan biri. Kortizonlu ilaç kullandıktan sonra baya kilo aldı ve hala kilolu üzerinden 10 küsur sene geçmesine rağmen. Bir doktora danışın derim neler yapmanız gerektiğiyle ilgili. İlacın muadili bir şey varsa onu da bi sorun belki kortizonsuz vardır.


  • colonizer  (14.10.07 19:36:10) 
kortizon en son çare olmalı diye biliyorum. doktorunuza bir danışın isterseniz. benim de ablam 50 kilonun üzerine çıkmamış minyon tipli çok güzel bir kızdı bundan 3-4 yıl önce, kortizon tedavisi gördü ve o zaman 90 kilolara kadar çıktı. şu anda sanırım 80'den aşağıya düşemiyor. yani çok kötü durumda lütfen başka bir doktora daha danışın bu tip önemli kararları en az 3 doktora sormak gerekiyor.


  • felsongy  (14.10.07 20:38:27) 
kortizon başlığı altında şöyle yazılmış sizin ilaç için:
(bkz: kortizon/#2085649)

tabii bir de şu var:
(bkz: deltacortril)
  • sui  (14.10.07 20:57:23) 
valla belki de biraz yapıyla alakalıdır bilemiyorum ama 2 aylık yoğun kortizon tedavisinden sonra babamda kilo bakımından hiçbir değişiklik olmadı. ama kendisi aynı zamanda tansiyon ve guatr hastası da olduğu için sadece iyotsuz sodyum oranı düşük tuzlardan kullanıyor, fazla yağlı şeyler yiyebildiği de söylenemez.


  • bulanti  (14.10.07 21:56:33) 
Geçmiş olsun, rahatsızlığınız nedir bilmiyorum ama doktorların bir kısmı ağzınızı açsanız "kortizon" diye atlıyorlar. Doktor değilim, olayın kimyasına da hakim değilim ama bir kaç otoimmün rahatsızlık sahibi olduğumdan bu teklifle(kortizon tedavisi yapacağız demediler, teklif ettiler) bir çok kez karşılaştım. Fakat bu "son çare" olarak denenmeli bence, yan etkilerine değecek bir şey sağlayacaksa insana kullanılmalı. Ki bana edilen tekliflerde de dönen muhabbet bu olmuştu. "Değer mi?" çerçevesinde.


  • kurukafa  (15.10.07 09:19:40) 
yüz felci olduğum zaman 7 tane mi ne kortizon iğnesi yemiştim.

öncelikle kesinlikle tuzlu şeyler yemeyin... kortizon tedavisi çok ciddi bir tedavidir. Tuzlu yerseniz , sadece kilo meselesi değil, başka etkileri de olabilir. kendi doktorunuz bir şey demediyse başkasına danışın, araştırın...

bu arada kortizon insanı aşırı derecede karamsarlaştırıyor ve depresyona meyilli hale getiriyor, bu noktaya da dikkat...
  • forrestgump  (15.10.07 09:59:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.