[]

bisikleti evde nasıl temizlemeliyim?

bisiklet aldım. evde zincirlerine ve diğer aksesuarları ne ile temizleyebilirim?




 
Zincirleri temizleme, yağlı olması lazım ya da temizledikten sonra yağla ama evin içi berbat olabilir.

Diğer her şey için WD 40
  • himmet dayi  (17.09.20 19:57:36) 
zinciri 2 3 şekilde temizlersin.

1 tiner, 2 balata spreyi, 3 benzin bunları zincir üstüne uygularsan sıkma veya, fırça gibi bişeyle, yağı ve toz toprağı söker.

hatta söküp benzine mazota da yatırabilirsin, tas içinde de yıkayabilirsin.

önemli olan ikinci şey, zinciri temizledikten ve kuruttuktan sonra düzgün bişeyle yağlamak, mesela singer makina yağı iyidir zincir için.

veya sprey silah yağları iyidir.

zinciri wd40 ile de temizleyebilirsin varsa eğer.

bisikletin zincir dişli olayından sonra geri kalanı ister yıka, ister sabunlu suyla sil. fren tellerine falan su kaçmasın paslanır geri kalanına bişey olmaz.
  • hem şişko hem deli  (17.09.20 20:27:30 ~ 20:28:30) 
göbeklere de su değmemesi iyi olur. amortisör varsa onlara da su getirme. kısacası bisikleti yıkama. sil.


  • alperz  (17.09.20 21:20:50) 
sabunla bezle sil. zincirler yağ çözücü ile temizlenir ama pislik akacağı için yerler batar. çok katı madde yoksa zinciri ve vites aktarıcıyı wd 40 lasan veya yağ çözücü sprey sıksan yeter. sonra da yağlaman gerekir. fren v veya disk olsun fark etmez, balataları yağlarsan fren tutmaz, temizlemek zordur. benzinlikte de yıkayabilirsin ama aktarıcıya çok su tutarsan vites ayarı kaçabilir, 10 tl ye yaptırırsın onu da.


  • hasmetizm 2046  (18.09.20 11:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.