[]

Gastronomi öneriler

Selamlar herkese, gastronomiye ilgim var. Bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak için neler yapabilirim? Pişirme kısmından çok tadım ve yiyecekleri daha iyi tanıma ile ilgileniyorum aslında.

Hangi kitapları önerirsiniz? Kitaplar harici dünya mutfakları ve ürünlerle ilgili bilgiyi nereden öğrenebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.


 
www.mizanplas.com
Şurayı okumak faydalı olur.

  • Bruce  (17.09.20 19:19:27) 
Geçen yıl, DK yayınlarından çıkan the story of food kitabini alıp okumuştum, yurt dışından almıştım Türkiye'de yoktu şu an Amazon da görülüyor, tavsiye ederim İngilizce problemi yoksa, DK yayinlarini sanırım alfa yayınları peyderpey Türkçe'ye kazandırıyor takip etmekte fayda var
www.amazon.com.tr

Ek: ingilizce prb değil ve biraz maddi durum da elveriyorsa greatcourses plus eğitim videolarında food&wine kategorisinde Ken albala gibi bu konuda üstat isimlerin eğitim serileri var onlar da baya iyi hem de PDF destekli falan.

Ek2: hem Türkçe olsun hem de ücretsiz olsun dersen aklıma tek müteveffa Anthony Bourdain reisin no reservations serisi geliyor, malum ortaklardan Türkçe dublaj ya da altyazılı izleyeceksin, ben de tüm seriyi izlemedim bir ara ben de giriseyim.
  • candanag  (17.09.20 22:34:04 ~ 22:48:30) 
'Kitaplar harici dünya mutfakları ve ürünlerle ilgili bilgiyi nereden öğrenebilirim?'

İlginiz varsa yiyip, içeceksiniz. Damağı aşırı manipule eden, aroma arttıcıları vs. tüketmekten kaçınacaksınız. İyi yiyip içmek derken, nokta atışı yapmak bahsettiğim. Çok basit bir yiyeceği, örneğin simidi ele alın. Kaç çeşidi var? Bu çeşitler en iyi nerede temsil ediliyor? Oraları bulup, damakta referans noktaları oluşturuyorsunuz ki, diğerlerini karşılaştırabilin.

En kısa ve en sonuç veren yöntem, tadım grubu kurmak ya da bir gruba katılmak.

İçmeden şarabı anlayamayacağınız gibi yemeden de yemek tadımından anlayamazsınız.

Kitap serisi olarak, Slow Food ve Slow Wine serisini içtenlikle öneririm. İtalya için referansları hep aktüeldir.

New York Times'in Food ve Wine bölümlerini hep takipte kalarak, dönen tartışmaları, aktüel temaları takip eder hale gelirsiniz. Pete Wells ve Eric Asimov'u, Andy Hayler'i ya da Gastronomica gibi ciddi hesapları twitter üzerinden takip edebilirsiniz.

Şarap özelinde tavsiye isterseniz postcasttir, blogdur, youtube kanalıdır, kitaptır, istemediğiniz kadar yazabilirim. Kitap diyorsanız, Wine Bible, elbette şarapla çok içli dışlı olmakla beraber, o terruarın yemekleri hakkında da çok kısa bilgiler veriyor. (Ama şarapla hiç ilginiz yoksa, hiç ilerlemeyecek bir kitap.)
  • buf-e kür  (17.09.20 23:56:25 ~ 18.09.20 00:05:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.