[]

Covid 19 Karantina

Pozitif çıkanlara 10 gün karantina diyorlar ama bu süre nasıl hesaplanıyor bilemedim.

8 Eylül gece test yaptılar
9 Eylül öğleden sonra sonuç belli oldu.

Benim karantina ne zaman bitiyor ?

"PCR pozitif vakalarda PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda semptom
başlangıcından itibaren 10. günün sonunda izolasyon sonlandırılır."

***Cevabı buldum belki merak eden olur : Testi yaptırdığınız (test sonucunun çıktığı gün değil) günden sonraki 10. gün dahil karantina sürüyor.

Yani 08 Eylülde yapılan test için, 18 Eylüle kadar karantinada oluyorsunuz 19 Eylülde karantinanız bitmiş oluyor.

 
9 eylül temaslı idik, 14 gün karantinadayız. tc noları sisteme işlediler, aile hekimi de 14 günlük rapor verdi, işyerine iletilmek üzere.
siz pozitif olmanıza rağmen 10 gün mü karantinada kalacağınız söylendi?

kesin bilgiyi ilçe sağlık müdürlüğünü arayarak alabilirsiniz.
  • slogan bulamadik  (17.09.20 21:20:48 ~ 21:21:46) 
@slogan şöyle bir gariplik var; duyurunun sonunda yazdığım gibi pozitif çıktığında 10 gün uygulanıyor.

Şu rehbere göre uygulama yapıyorlar; covid19.saglik.gov.tr
  • infernalcadre  (17.09.20 21:42:44) 
Pozitif cikanlar 10 gun, yakin temaslilar 14 gun karantinada kaliyorlar. Aile hekimini ararsaniz her kisinin karantina bitis tarihini öğrenebilirsiniz.


  • Kirmizibavul  (17.09.20 22:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.