[]

oyun konsollari?

malum covid yuzunden eve hapsolduk, fi tarihinde son oynadigim oyunlar atari donemi, street fighter vs...

1) xbox, play station, wii vs nedir? tek basina mi kullanilir? monitor, pc gerekli mi?
2) bu konsollardan birini alinca is bitiyor mu? yoksa oyun basina para mi veriyoruz? yoksa icinde mi geliyor?
3) VR, oculus rift vs, bunlar da oyun icin mi? yoksa cogunlukla daha baska VR amaclari icin mi? oyun icin alinir mi
4) atari doneminden kalan biri icin, var mi marka model oneriniz? strateji oyunlarini sevecegimi sanmiyorum, gerci hic oynamadim. tenis faniyim, tenis oyunu oynamak hosuma gider...

cok tesekkurler

 
Saydığınız konsollar tek başına çalışır Monitör ya da Tv gerekli tabi görüntü almak için.

O konsolları soft modlu / custom firmware'li alırsanız yani halk dilinde kırık alırsanız iş bitmiş olur internetten indirdiğiniz oyunları oynayabilirsiniz illegal millegal olarak. (Son nesillerde ne alemde kırma işlemi bilgim yok)

Vr destekleyen konsol playstation diğerlerinde bildiğim kadarıyla yok, oculus için pc kurmak gerekiyo epey oyun var hatta half life gibi baya AAA oyunlar da gelmeye başladı ama yandım allah pahalı bir sistem.

Atari döneminden kalmakla ne kastettiğinize bağlı, ben hala 8, 16 bit oyun oynayayım azıcık da modern gibi oyunlara bakayım derseniz kırık bir wii uçurur sizi, nes (atari olarak bildiğimiz şey) snes, sega mega drive ve çok daha fazlası cihazların oyunlarını oynayabiliyorsunuz. "modern" olarak da gamecube ve wii oyunların açar (tabi bunlar da epey eskidi artık)

Biraz daha güçlü olsun azcık grafik görsün gözümüz derseniz kırık bi ps3/xbox 360 mutlu edebilir baya baya oyun var zira o alet için

Yeni nesil geleceği için ps4/xbox one fiyatlarında düşme gözlemlenebilir belki ama oyunları tek tek satın almanız gerekir disk ya da online olarak.
  • hedep  (17.09.20 14:59:53) 
2) Playstation için PS plus denen bir abonelik sistemi var, her ay 2 hediye oyun, indirimler falan var. Bu ay Street Fighter hediye etti mesela. İndirim dönemlerini de takip edince oyunlar çok ucuza alınabiliyor, özellikle eski oyunlardan arıyorsanız. Ama yukarıda söylendiği gibi tam olarak yasal olmayan yöntemler de var tabii.

4) xbox ve kinect alırsanız baya hoplayıp zıplayarak tenis de oynayabilirsiniz.
  • kobuzchu kiz  (17.09.20 15:14:18) 
Atari döneminden de kalmış olsanız, dokuzuncu nesil konsolların birkaç ay içinde çıkacağı bu devirde HDTV'ler düşünülerek tasarlanmamış bir konsol alınmaz. Buna yedinci nesil bir cihaz olan ve maksimum 480p çözünürlükte görüntü verebilen Nintendo Wii de dahil. Tüplü TV'lerden LCD'lere geçişin bir sonucu olarak zamanında göze mükemmel görünen görseller verebilen PlayStation 2 gibi cihazların oyunları yeni televizyonlarda çamur gibi görünüyor, mutlu etmiyor.

Oyun başına para vermek istemiyor, cihaza da çok para vermeye niyetlenmiyorsanız yedinci nesil HD konsollar olan Xbox 360 ve PlayStation 3'ten herhangi birini "kırılmış" olarak alırsanız memnun olursunuz. Bu cihazlar takriben 2006-2013 arası sıfır olarak satılıyorlardı, bence hâlâ oynanabilir nitelikte oyunları var.
  • amateur  (17.09.20 20:35:04 ~ 20:38:27) 
Oculus Quest al, boyut atla


  • awareim  (18.09.20 08:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.