[]

Hukuk mezunu aöf ikinci üniversite hangi bölüm

Hukuk fakültesi mezunuyum. Açıköğretimden ikinci üniversite lisans programı okumak istiyorum. Birincisi bana faydası olur mu? İkinci sorum hangi bölüm tercih etsem benim için daha iyi olur? Ucuncu sorum anadolu ya da istanbul universitesinden hangisini tercih etmeliyim?

Anadolu üniversitesi: felsefe, halkla iliskiler ve reklamcilik, saglik yonetimi, sosyal hizmet, sosyoloji, tarih, turk dili ve debiyati, yonetim bilisim sistemleri, calisma ekonomisi ve endustri iliskileri, iktisat, siyaset bilimi ve kamu yonetimi, maliye, uluslararasi iliskiler, havacilik yonetimi, isletme, uluslararasi ticaret ve lojistik.

Istanbul universitesi: cografya, cocuk gelisimi, felsefe, iktisat, insan kaynaklari yonetimi, is sagligi ve guvenligi, isletme, rekreasyon, siyasal bilimlee ve u.a iliskiler,, siyaset bilimi ve kamu yon, sosyoloji, tarih, uluslararasi ticaret ve lojistik, yonetim bilisim sistemleri.

 
Anadolu en iyisi

Hangi alanda çalıştığına yada çalışmak istediğine bağlı. Mesela kamu ile ilgili çalışıyorsan kamu yönetimi olabilir, yada hastaneler ile filan çalışılıyorsa sağlık yönetimi.

İki yıllıklarda daha ilginç bölümler var. Mesela ben sosyal medya yöneticiliği okuyorum.
  • infernalcadre  (17.09.20 13:05:16) 
1- Faydası olur mu? 2- Hangi bölüm?

Bunun için veriler yetersiz. Tek başına hukuk okuduğunuz bilgisi pek bir şey ifade etmiyor. Diyelim ki havacılık hukuku üstüne çalışacaksanız o zaman havacılık yönetimi belki işinize yarayabilir. Ya da sağlık hukuku için sağlık yönetimi, yine çalışma alanınıza göre uluslararası ticaret ve lojistik... Akademisyenlik düşünüp hukuk felsefesi ve sosyolojisi alanında çalışacaksanız felsefe, sosyoloji faydalı olurdu. Mesele ceza hukuku çalışacak birisi için ikinci üniversite olarak değil ama fakültede okurken yandal olarak psikoloji çok faydalı olabilirdi. Önce hukukta ne yapmanız gerektiğine karar vermelisiniz.

Eğer yalnızca diplomanın işe girmede bir etkisi olur mu derseniz, pek sanmıyorum. Onun yerine eğer İngilizce bilginize yapacağınız yatırım ve spesifik bir alanda bir yüksek lisans mesleki anlamda çok ama çok daha fazla faydalı olacaktır. Entelektüel açıdan kendime bir şeyler katmak istiyorum derseniz felsefe ya da sosyoloji olabilir. Serbest avukatlık için belki işletme de size pratik anlamda bir şeyler katabilir. Ama dediğim gibi, bence yüksek lisans (illa hukuk alanında değil) ve yabancı dil çok daha fazla şey katacaktır.

2- İlla yapacağım diyorsanız hangisi?

Anadolu Üniversitesi bu konuda çok daha deneyimli. Ders kitaplarına göz atmıştım, A.Ü.’nün kitapları metodolojik açıdan İ.Ü.’den çok daha iyi.
  • microfiction  (18.09.20 11:22:08) 
iş sağlığı güvenliği
bilirkişi olursun

  • kestane gürgen palamut  (18.09.20 11:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.