[]

Hukuki - taksiti suren ama gelmemis siparisi iptal etmek

Selamlar,

Anam babam gitmisler lanet bir mobilya firmasindan mobilya almislar ve 45 gun icinde teslim edilecektir yaziyormus sozlesmede. 50 gun gecmis hala bir sey yok ortada ve malin parasi da kredi kartindan taksit olarak cekiliyormus. Simdi geriye kalan daha iki taksit daha var galiba bu durumda bu siparisi iptal etse ve parayi odemese. Bankaya da paranin iadesi icin basvursa. Malin bu gidisle gelecegi yok zaten. Cunku mobilya firmasi zorluk cikartip insanlara yok yuzde 70ini falan odemek zorundasiniz gibi seyler diyormus cayma durumunda. Neticede zamaninda gelmemis mal ayiplidir ve cayma hakki vardir tuketicinin. Ne yapmak lazim? Cozum bileniniz var mi?
Tek cozum tuketici heyeti midir?

 
Selam.
Firma kredi kartından parayı tek seferde hesabına aktarıyor. Siz taksit taksit bankaya ödüyorsunuz.

Yani kredi kartınıza ödeme yapmazsanız mobilyacının haberi bile olmaz.
Sizin işiniz banka ile değil. Ödeme yapmanıza rağmen ürün alamadıysanoz yasal yollara başvurmak gerekir.

Birazdan bankadan chargbavk talep edin vs yazanlar gelecek. O bilgi yanlış. Peşinen diyeyim.

Tüketici hakem heyeti de olabilir sorununuz için.
  • saturn  (16.09.20 22:54:21) 
Aynısı istikbalde basıma gelmişti, rezil ettiler 60 gün oldu
şikayetvar a yazdım, sitelerindeki maile yazdım
ben de onları rezil ettim
bir hafta icinde teslim ettiler

siz de yazın sağa sola,onlar sunsun çözüm
iade olmazsa dediğiniz sekilde olmuyor, onu da sormustum
iade faturası olarak kesilmesi gerek
  • blackgirl00  (16.09.20 22:54:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.