[]

Mesai saatinde iş yerinde olmayan personele uygun fıkra atasözü deyim

Şimdi böyle bir durum var sık sık.

Ve ben bu durumda sürekli uyarıyorum. Diğer doktorlar benim kadar değil. Yapmıyorlar. Benle konuşunca hak veriyorlar ama uyarmak konusunda çok çekingenler.

Çünkü bir moby kolay yetişmiyor. Ah ah neyse.

Yarın toplantı olacak sürekli uyardığım içim personel bana suçlayıcı davranmaya çalışacak. Diğer is arkadaşlarım da ortada kaldı. Ben de bu durumla hem dalga gecmek ve hem de kendimi savunmadan ki savunmam saçma olur, çok daha guzel bir sekilde anlatmak istiyorum.

Çünkü görev tanımında olan bir konuda neden sürekli uyarmam gerektiğini ve mesai saatinde neden onları personel odasından topladığımı anlayabilmiş değilim. Mesai saatinde aşı odası boş bırakılamaz. Hasta geliyor yani. Ve ben uyardığım için suçluyum.

Uyarırken sertmişim. Benim düşünceme göre de benim uyarmama gerek olmaması lazım çünkü işleri o ve diğer odada. Her gün kahvaltıdan onları hastaların yanına toplayamam.

Kendimi savunmak yerine kısa ve öz anlatmak istiyorum. Hatta fıkra ya güldürtürken düşündürmek.

Bu duruma uygun birşey var mıdır teşekkür ederim şimdiden

 
Hocam çocukla mı uğraşıyorsunuz, kovun gitsin? Kovmaya yetkiniz yoksa zaten istediğiniz kadar uyarın, sizi niye dinlesin ki?


  • plutongezegendegilmi  (16.09.20 20:50:29 ~ 20:51:28) 
Onlar memur konumunda biz amir..


  • mobydick  (16.09.20 20:51:33) 
Bence mevzu gayet net. Kendinizi savunacak bir durum yok. Onların özür dilemesi gerekiyor, kendilerini nasıl savunuyorlar, siz neden görev yerinizde değilsiniz deyince ne cevap geliyor ? Bence onlar hem suçlu hem güçlü olmaya çalışıyor.


  • ceketimi alip cikcam  (16.09.20 20:51:53) 
Bizim diğer dr arkadaslar da bu mevzuyu benim gibi düşünse.


  • mobydick  (16.09.20 20:52:36 ~ 20:55:42) 
youtu.be
Biraz zorlama olacak ama

  • tum haklari saklidir  (16.09.20 20:53:22) 
Bu durum işleyişi çok aksatmıyor olabilir mi ? o yüzden diğer arkadaşlar tepki göstermiyor olabilir (gerçi her türlü görev disiplini açısından görev yerlerinde olması gerekir). İşleyişi aksattığı halde diğer arkadaşlar tepkisiz kalıyorsa o da enteresan.


  • ceketimi alip cikcam  (16.09.20 20:55:39) 
Bazı aksatıyor bazı aksatmıyor. Ve ilk etkilenen benim odam.

Ama uyardığımda gördüğüm tavır korkunç. Ben rencide ediyorum hakaret ediuorum gibi davranıyorlar ki yapmadım inanın. Hastalar gözleri ile dövüyorsa tepki çıkartıyorsa bu benim suçum mu.

Moby ikinci kere mobinge uğrayacak.
  • mobydick  (16.09.20 20:56:32 ~ 20:58:15) 
Ne dersen de sen suçlu olacaksın bu hep böyledir. Şu ana kadar hatasını kabul eden çok nadir insan gördüm. Asıl mesele neden işten kaytardıklarında bence.


  • suicides underground  (16.09.20 21:58:37) 
savunma istemek diye bir şey var. tatlı bir dille uyarın. yetkiniz varsa bir sonrakinde bir kurban seçip savunmasını isteyin. baktınız düzelmiyor bir daha yapın. baktınız yine düzelmiyor - ki genelde bu aşamada istifa ederler- 3. sarı kartta kırmızı kart verip işten çıkarın.

artık yine düzelmiyorlarsa kadroya bir imam da alın tam olsun.
  • ozdek  (16.09.20 22:38:09) 
Ben aşırı amirim. Ve başka dr lar da amir. Onlar benim gibi sert değil. Beni kötü göstererek beni göndermeye çalışıyorlar.


  • mobydick  (16.09.20 22:40:04) 
Kamuda çalıştığınızı varsayarak söylüyorum; durumu açık açık anlatın öyle fıkra vb ile anlamazlar daha da cıvıtırlar. Bazen kötü desinler bırakın takmayın.


  • murtiii  (16.09.20 23:10:08) 
Şimdi ben normalde aşırı sert biri olduğum icin bunu yumusatayim dedim o sebeble. Yoksa soyleyemeyecegimden degil. Bu ilk kavgam degil. Son da olmayacak.


  • mobydick  (17.09.20 00:21:07) 
Çünkü diğer doktorların yaninda hala sert olup işte şuan bile sertsiniz bizi de böyle uyariyordunuz cart curt demelerini istemiyorum, çünkü tek yürüyebilecekleri nokta burasi.


  • mobydick  (17.09.20 00:22:21) 
Bazi insanlarin calisma amaci bulundugu organizasyonu isler kilmak, deger yaratip is tatmini yasamak degil. Bu insanlarin amaci is ortaminda sosyal yasam kurmak, karsi cinslerle iliski yasayabilecegi ortamlar bulundurmak ve isten kaytararak para kazanmak. Ve bu 'bazi insanlar' seviye gozetmeksizin maalesef ozellikle kamuda ezici cogunlugu olusturuyorlar. Isini duzgun yapmak istiyorsan bunlarla anlasamazsin, isini yapmayanlari 'kotu gosterdigin icin' veya 'su guzel ortami' bozdugun icin sana cephe alirlar. Bu sebeple deyimin atasozunun etkisi olacagini sanmiyorum. Tavsiyem sert oldugun cepheleri azalt, daha onemlilerinde sert ol.


  • dunal  (17.09.20 08:54:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.