[]

zeytinyağı,tereyağı,balı nereden alıyorsunuz?

Bu sorum benim gibi metropolde yaşayan arkadaşlara,

üzerinde en çok taklit ve sahtekarlığın yapılabileceği bu üç ürünü nereden temin ediyor, doğallığından nasıl emin oluyorsunuz?

varsa önerileriniz talibim. marketten aldığım bala kesinlikle güvenmiyorum mesela,

eksisozluk.com

çünkü seri üretimi olan, fabrikasyon bir ürünün bu topraklarda %100 doğal olabileceğine inanılacak kadar iyi niyetli olmadığıma karar verdim.

yumurta,ceviz,zeytin,badem, gibi önerilerinize de talibim

 
zeytin köklü
ceviz,badem kaptan ceviz çiftliği

  • mikahakkinen  (16.09.20 12:18:36) 
zeytinyağı - akçay'dan geliyor.

tereyağı - ipek hanım çiftliği'nin manda tereyağını alıyordum ama geçen sefer tahsildaroğlu'nu attım sepete geçtim.
iyisinden tereyağı (tercihen manda) arayışındayım ama ipek hanımınki de fena değil aslında, neden arayıştayım bilmiyorum.

bal - az tüketiyorum. anavarza çam balı alıyorum.

favoriliyorum, takipteyim.
  • blatta hiberna  (16.09.20 12:26:33 ~ 12:31:19) 
Hiçbirini marketten almıyorum.
Zeytinyağını bir arkadaşımın ailesi yapıyor (kendi zeytinlerinden yaptırıyor), onlardan alıyorum. Tereyağını da başka bir arkadaşın ananesi kendi yapıyor, onu alıyorum. Bal bulmakta zorlanıyorum en çok. Bir ara biri ödemiş'ten getirmişti, geçenlerde bir köyden aldım ben de. Yumurtayı yolum düşerse köylerden, onun dışında da tavukçumdan alıyorum. Eskiden bir arkadaşın kümesi vardı, ondan yumurta alıyordum ama o da apartman dairesine taşındı, kümes yok artık.

  • pati  (16.09.20 12:28:53) 
biz genelde şunları alıyoruz;
zeytinyağı - tariş/laleli
tereyağı - tire süt kooperatifi
bal - çok sık tüketmiyoruz ama balparmak'ın ufak tüplerinden alıyoruz bazen. genelde ev yapımı marmelat kullanıyoruz, bazen de macro'da satılan şeker katkısız ithal marmelatlardan alıyoruz.
  • orient blue  (16.09.20 12:29:11 ~ 12:29:40) 
zeytinyağını kendim sıktırıyorum gemlikte. tereyağı, bal, tulum peyniri, kuru gıdalar için ovacık doğal.


  • rockinside  (16.09.20 12:43:19) 
Tereyağı rize’den. Arkadaşımın tanıdığı yerel bir üreticiden.
Balı eniştemden alıyorum hobi olarak arıcılık yapıyor. (Marketteki bala güvenmemekte haklısın)
Zeytinyağı da altınoluk Turanzade. Eğer sezon başlamadan tarladan yağ hakkı satın almadıysak yağı sadece buradan alıyorum. Yıllardır tanıdığımız insanlar.
Zeytinde de değişiyor. Kırma zeytini kendim yapıyorum. Siyah zeytini tirilye’den alıyorum.
Ceviz ve badem için de kendi tarlamız var. Oradan bana ayırıyorlar.
Yumurta ben pek yemiyorum ama aldığımda markette bilindik markalardan birini alıyorum.
  • irene  (16.09.20 13:05:24) 
tereyag ve bal kendi urunumuz koyde kendimiz uretiyoruz. zeytin dagi da es dost akrabada canakkalede bursada kendileri hobi amacli uretenler var. biz onlara mal tereyag yolluyoruz onlar da bize zeytinyagi yolluyor.


  • turbo sadık  (16.09.20 13:19:32) 
Zeytin ve zeytinyağını peynirin bir kısmını Çanakkale'nin köylerinden, yumurta, ceviz vb şeyleri Çatalca'dan temin ediyorum. Kimisini fazladan alıp şirketteki arkadaşlara da satıyorum. Fiyat ya da ürün önerisi isterseniz mesaj atabilirsiniz. Olabildiğince araştırıp güncel tutuyorum. Bilgi konusunda uzun uzun cevaplar verebilirim.


  • tum haklari saklidir  (16.09.20 17:32:08) 
bu arada bi bilgi vereyim ariya seker verilir. hicbir sikintisi olmaz sadece ne zaman vereceginizi bilmelisiniz.


  • turbo sadık  (16.09.20 18:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.