[]

Apple tv 4k ve Netflix - çözünürlük sorunu

Apple Tv 4k ve Netflix ikilisinde çözünürlük problemi yaşayan var mı acaba?

Sorunsuz kullandığım bu ikilide birkaç haftadır 4k içeriklerde çözünürlük problemi yaşıyorum. Hatta 1080p içeriklerde de sıklıkla kalite bozuluyor, uzun süre toparlamıyor. 4k tv'de düşük çözünürlük çok sırıtıyor haliyle.

sorunsuz kullandığım süreçle bugün arasında internet bağlantısı, ekipman vs. hiçbir fark yok. superonline fiber 35 mbit kullanıyorum, tam hız alıyorum. Cihazlar ethernet kablosu ile bağlı. apple tv'nin görüntü ayarlarını resetledim, netflix'in web sitesinden zaten "yüksek" olarak ayarlı olan görüntü kalitesini değiştirip tekrar "yüksek" olarak ayarladım, tüm cihazları kapatıp açtım vs. akla gelebilecek hemen her şeyi denedim.

tv'nin (sony xf9005) kendi Netflix uygulaması ile her şey cam gibi, 4k içerikler hiç takılmadan anında açılıyor, bant genişliği ve çözünürlüğü görebiliyorum zaten. keza çeşitli ios cihazlarda da 1080p'ye anında çıkıyor. sorun sadece apple tv'de.

forumlarda da benzer sorunlar yaşayanlar gördüm ama çözümsüz. yine de buraya sorayım dedim.

 
kabloyla 1 gbit, kablosuz 300 mbit internetim var. yine de amazon'dan 4k izlerken arada takılmalar/görüntü kalitesi değişimi vs oluyor. benim tahminim tv kaldırmıyor. özellikle amazonda çok yapıyor.

35 mbit internette 4k hiç takılmıyorsa apple tv de takılıyorsa vardır bir sıkıntı ama onu bulmanın imkanı yok gibi. tv üstündeki native netflix i kullanın madem apple tv yerine. biliyorum rahat değil ama 4k önemli.
  • ozdek  (16.09.20 12:27:01) 
evet maalesef durum bu, ben de native app'i kullanıyorum mecburen. belki tvos update'i ile düzelir. ilginç yanı apple tv'nin kendi tv uygulaması (eski itunes movies) 4k filmleri şakkadanak açıyor, sonuna kadar da izletiyor. belki de apple tv üstünden netflix'e giden bağlantıda sıkıntı vardır, çözemedim.


  • orient blue  (16.09.20 17:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.