[]

Corona geçirmiş birisi ile görüşmek

12 gün önce bi arkadaşım koronaya yakalanmıştı, evde ilaçlarını kullanıp sanırım artık 10 günlük zorunlu karantina uygulaniyormus dediğine göre. Bugün Karantinasi bitmiş ancak test yaptırmamış. Arkadaş ile en az 3 mmetre mesafe vardı aramızda, ikimizde maskeliydik hafta ben 2 tane maske taktım açık alanda yaklaşık 15 dk konuştuk. Bu şekilde virüs bulaşır mi? Daha doğru su korona olan birisi 10 günde iyileşir mi?




 
Benim yirmi küsür gün sürmüştü iyileşmem.


  • nhtzmc  (16.09.20 00:11:28) 
İyileşmiş olma ihtimali var. Ama kesin değil. Test yapılmadığı için bir şey demek güç. Umarım arkadaşınız keyfi olarak dışarı çıkıp, sizinle ayaküstü sohbet etmemiştir.


  • GoodMorningTeacher  (16.09.20 00:21:19) 
kapıp kapmadığınız bilemem ama bir Rus doktor iyileşenlerin, iyileştikten sonra 90 güne kadar virüsü yaydığını söylemişti birkaç gün önce


  • bidakikanizialicam  (16.09.20 02:01:58) 
Semptom gösterip testi negatif çıkan adam biraz düzelmişti, üşütmüştür dedik yola çıktık. Beraber kaldık, yemek yedik arabada maske yok vs. birkaç gün sonra test yaptırdı ve pozitif çıktı ama bende hiçbir şey yok.

Yani kolay kolay bulaşmıyor meret. Maskeyle konuştuğun adamdan geçmemeli ki hasta olalı 12 gün olmuş.
  • Novice  (16.09.20 09:01:18) 
iki kişi de maskeliyse bulaşma ihtimali %1,5 diye biliyorum. siz açık havada ve 3 metre mesafeyle konuşmuşsunuz. daha da düşürür bu ihtimali üstelik 2 maske üst üste. arkadaşınız iyileşmemiş olsa bile size bulaştırma ihtimali %1'in altındadır. bu ihtimalle de bulaştıysa artık helal olsun deyin ve kendinizi virüsün kollarına bırakın.

şaka bir yana, bulaşmış olsa dahi virüs yükü denilen nane sayesinde maskesiz olacağından daha az vşrüs yükü edinmiş olacaksınız. bu da hafif atlatmanızı sağlar yazılıp çizilenlere göre.
  • pilavmaker  (16.09.20 15:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.