[]

bu ne bocegidir?

ciceklere konuyor gelip gelip son iki gundur eve de girmeye basladi. koltukta bulent ersoy gibi bi havayla yuruyor tuyleri dikili sekilde. google gorsellerden aramaya calistim ama cikmadi bir sey. unlu bit filan cikiyor ama bu oyle de degil tuyu dikili ve inanilmaz hizli sekilde zipliyor. nedir bu arkadas, zararli midir, nasil kurtuluruz?

hizliresim.com

hizliresim.com

 
Ben de bir süredir görüyorum bunu arada uçuyor da çok merak ediyorum ne böceği umarım çıkar bilen birileri:)


  • suicides underground  (15.09.20 23:12:33) 
evet eve girmeye basladigindan beri ben de merak ediyorum. daha once hic gormemistim bunun gibi bir bocek :) cok komik tipi de :) bilen yok ama galiba :/


  • in vino veritas  (16.09.20 00:00:44) 
www.google.se

Şöyle bişi buldum ama :)
  • suicides underground  (16.09.20 00:08:59) 
ormanlık bir alanda yaşıyorum, her türlü böcekle karşılaşmışlığım var ama bunlar bu sene çıktı piyasaya, ben de merak ediyorum.


  • dedi ve gitti  (16.09.20 02:21:42) 
@suicides underground bunun poposundaki tuyleri benziyor da bizdekinin kanatlari yok bembeyaz albino gibi.


  • in vino veritas  (16.09.20 11:02:07) 
www.treehugger.com

planthopper nymph şeklinde buldum ama siz de bir inceleyin:) Sitede aşağılara inebilirsiniz, çeşit çeşit kuyrukları var. Pek de güzellermiş
  • fingers of fury  (16.09.20 17:23:14) 
woolly aphid olabilir.

i.pinimg.com

afitler (yaprak bitleri) sonbahara doğru kanatlı bireyler üretip uzak noktalarda yeni koloniler kurmaya gönderiyorlar, afitlerin yüzlerce türü var o yüzden tam hangisidir söylemek zor. eğer bunlardansa insana zararı yok ama bitki filizlerine ciddi zararlar verebiliyorlar. doğal düşmanları uğur böceği, peygamber devesi, altıngözlü avcı vb.
  • engelbert humperdinck  (16.09.20 17:46:27) 
@fingers of fury; evet galiba bunlar:). bizdeki tam olarak rhonny dayusasono'nun fotografindaki cinsi. cok komik gercekten tipi ama bize veya ciceklere zarari olur mu ki onu yazmamislar. ben isminden arayip bulmaya calisayim bakalim.

@engelbert humperdinck buna da benziyor gerci ama bizimkinin kanatlari yok ve tamamen beyaz. oyle bir cinsi var miymis wooly aphid'in onu da arastirayim bakalim ama fingers of fury'nin dedigine daha cok benziyor.
  • in vino veritas  (16.09.20 19:45:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.