[]

yemeksepeti'nde bir restoran size engelleyebiliyor mu?

soru başlıkta..

bir de istanbul/anadolu yakası için yemeksepeti alternatifi ne önerirsiniz?


 
Sanırım engelleyebiliyor. Emin değilim ama bir ara sık kullandığım bir pizzacı benim siparişimi kabul etmiyordu.

Alternatif: Getir Yemek. Bu aralar hayvan gibi indirim de oluyor. Ama dikkat et. İndirimler restoranların kendi kuryeleri için geçerli. Geçen sipariş ettim. %50 indirim var dediler. Sonra uyarı çıktı "restoranın şu an uygun kuryesi yok" diye. Bu nedenle getir siparişi ücret almadan getirecek diye bilgi çıktı. OK dedim. Meğer %50 indirim kalkmış. 25 lira fazladan ödemiş oldum. Siparişi iptal etmek istedim onu da kabul etmediler.
  • himmet dayi  (15.09.20 19:07:09) 
Getir yemek haftasonu bazı restoranlar %50 indirimli. Bir kaç aydır haftasonları hep getir yemekten söylüyorum. @dayi ilginç bana hiç restoran dolu dedi. Talihsizlik olmuş.

4-5 sene önce yurtta bir arkadaş kavga etmişti onu kara listeye aldılar galiba.

Getir yemek haftasonu dışında da indirimli olabiliyor %10 falan.
  • fezagezgini_4  (15.09.20 19:26:40) 
Biraz benim salaklığıma denk geldi açıkçası. Fiyattaki indirim kalkmış. Onu fark etmeden onayladım. İşin kötü yanı 2 dakika içinde iptal istedim "restoran siparişi yapmaya başladığı için iptal olmuyor" dediler. biraz tersledim falan ama haksız olduğum için çok da üstelemedim. yine de indirimin uygulanmadığına dair bir uyarı falan olsa iyi olurdu. Biraz üçkağatçılık var bence işin içinde.


  • himmet dayi  (15.09.20 19:32:38) 
direkt engelleyebiliyor mu bilmiyorum ama mesafeden dolayı 3-4 kere sipariş getirdikten sonra benim bölgeme minimum paket tutarını arttırmıştı bir yer.
üstüme alınmıştım açıkçası.

bir keresinde de, iki kere üst üste siparişimi iptal etti restoran, onu da kişisel algıladım.
gerçi çok tanışıklığımız da yoktu ama bir daha sipariş vermedim.

daha çok böyle tricklere yönelebiliyorlar anladığım kadarıyla.

getir'de bazı restoranlarda fiyatların yemeksepeti'nden biraz daha yüksek olduğunu ve minimum paket fiyatlarının da farklı olabildiğini fark ettim.
yani yapılan indirim yüzde 10 falan olduğunda değmeyebiliyor.
  • blatta hiberna  (16.09.20 12:43:57) 
getirde bugün de bazı restoranlarda %50 indirim var. bilginiz olsun :)

@blatta hiberna evet dediğiniz gibi olabiliyor bazen fiyatlar. ben o nedenle y.sepetinden açıp bakıyorum fiyat aynı mı diye hem de yorumlara bakıyorum. (zaten %10 bir şey değil, bazen %25 de olabiliyor)

bu arada indirim olunca mı öyle oluyor bilmiyorum. misal restoranın min tutarı 25 tl ben 46tl lik sepet oluşturup indirim ile 23 olunca da sipariş onaylanıyor aklınızda bulunsun. ( heralde sistem indirimsiz halinden min tutarı geçip geçmediğine bakıyor)
  • fezagezgini_4  (16.09.20 14:25:40) 
@fezagezgini_4:

verdiğiniz örnek için; evet yani indirim sizi bağlayan bir şey değil.
sonuçta siz 46 liralık sipariş vermiş oluyorsunuz o durumda.
  • blatta hiberna  (16.09.20 15:41:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.