[]

desktop - iyi midir? kac watt gereklidir?

CPU: AMD Ryzen 5 3600 £186
GPU: Nvidia GTX 1660S (Super) £209
SSD: Samsung 970 Pro NVMe PCIe M.2 1TB £280
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 C16 2x8GB £55
MBD: Asus ROG STRIX B450-F GAMING £116

basitce userbenchmark'ta iyi puanlanmislari sectim aslinda. bu konuda uzman degilim. basitce esim autoCAD kullanacak(render yok 2D cizim), ben de oyun oynayacagim(cyberpunk mesela). 'abi 4k / 144hz'ci degilim. :) fiyat performansciyim. :)

eski pc'm adm ryzen 1500/gtx1060 3gb idi ve far cry 5'te verdigi goruntu kalitesinden memnundum mesela.

black friday'i beklicem ama daha onceden sordugumda fiyatlari takip etmem onerildi bu yuzden seceyim parcalari artik dedim.

parcalar nasildir? o fiyata sunu al daha iyi dediginiz oneriler titizlikle degerlendirilir.

gelistirmeye acik bir build olsun istiyorum atiyorum 2 sene sonra CPU'yu update edip devam edeyim istiyorum.

son olarak kac watt PSU gerekli?

 
500 W psu yeterli. biraz eli yüzü düzgün bir şey al sadece.

500 dolara rtx 3070 geliyor biliyorsun kısa süre içerisinde. daha bunun rtx 3060ı da olacaktır illa ki. konsol çıkış yılı olduğundan onda da agresif bir fiyat politikası izleyecektir nvdia. 1660 super güzel kart değil demiyorum ama 3060 ın fiyatını görmeden kesinlikle alma çünkü bu sene anormal şeyler yapıyor nvdia konsol çıkışlarından dolayı.

işlemcini yeni nesile upgrade edemeyeceksin. bu anakart modellerinin son serisi 3000 serisi ryzen'in ama 3700 3800 falan alabilirsin tabi ki ileride. uzunca bir süre de upgrade edeceğini de sanmıyorum zaten.

sonuç olarak sistem iyi. vaktin de varmış. 3060 ı beklemek kilit nokta.
  • syozkn  (15.09.20 16:49:17) 
rtx 3060 cikarsa black friday'e kadar fiyatina gore ekran kartini onunla degistirebilirim dediginiz gibi.

peki cpu upgrade'i icin guzel bir anakart oneriniz var midir?
bir de PSU'yu muhtemel CPU upgrade'i ve muhtemel rtx 3060 icin 750W almak mantikli midir yoksa gereksiz midir?
  • seksli harf  (15.09.20 16:57:37) 
ben B550 chipset diyorum, upgrade yolu açık olsun.

RTX 3070'i beklemek kesinlikle mantıklı, son yıllarda PC donanımında yaşanan en saçma olaylardan biri. Üst seviye 2xxx alanlar ağlıyor.

500W yeter ama rampage falan değil - corsair, seasonic gibi düzgün bir şey öneririm. çok kaba mantık olarak "şu kadar watt ile kurtarır mıyım" sorusuna ucuz PSU'lar için evet demek kaliteli olanlara göre daha zor.

bir de böyle hesaplayıcılar var, outervision.com üstüne bi 50W koyun yine de. tahmini değerler olarak kabul edin.
  • celeron 300a  (16.09.20 00:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.