[]

Bebeğe 9 ay kızamık aşısı

Sağlık bakanlığı takviminde 12. Ay sonu diyor. Ama 9. Ayda çağırdılar, değişti dediler.
Özel Doktorumuz 12. ay yapılabilir 9 u atlayabilirsiniz dedi.
Kafamız karıştı.

9. Ay yaptırdınız mı kızamık?

 
Şöyle bişey buldum;

Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı: 9'uncu ve 12'inci aylar ile 4-6 yaş arasında karma aşı olarak......
  • John Bloor  (15.09.20 14:21:45) 
onlarca yılda memlekette düzenli aşılama ile kökü kurutulan kızamık, milyonlarca mültecinin memlekete gelmesiyle birlikte yeniden görülmeye başladı. o yüzden takvimde daha geç yer alan aşıları daha erken yapıyorlar.

bizde de tam tersi oldu. ilk dozlar normal zamanında yapıldı ama, aşı takviminde ilkokul 1. sınıf yazan aşıyı, özel doktorumuz 4 yaşında yaptı. ilkokul 1. sınıfta aşıya geldiler, aşı kartını gönderdim, bu aşıyı zaten oldu diye, herkes olmuş, bizimkine tekrar yapmamışlar.

yani ikisine de güvenebilirsiniz. erken olmak, biraz daha erken koruma sağlar.

41 yaşındayım, ben bebekken de 9 aylıkken olmuşum. demek ki onca yılda kızamık denen hastalık kalmadığı için, sırf tedbir amaçlı olan aşıyı 12. aya uzatmışlar. mülteciler akın edip hastalık hortlayınca da tekrar 9 yapmışlar.
  • kibritsuyu  (15.09.20 14:47:51) 
Son dönemde vakalar arttığı için 9. Aya ekstra bir kızamık aşısı eklenmiş. 12. Ayda karma aşı içinde yine yapılıyor. Yalnız kızamık aşısı içinde inek sütü proteini olduğu için inek sütü alerjisi olan çocuklarda doktora danışılması gerekli. 12. Aydaki karma aşıda da yumurta proteini var, yumurta alerjisi varsa burada da doktorunuza bilgi verin. Aile sağlığı merkezlerinde bunları sorgulamayı unutabiliyorlar.


  • curukturpkokusu  (15.09.20 14:50:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.