[]

evlenirken takılması gereken takı

dini nikah vs neyse de. evlenirken degisiyormus sanirim bolge yore il vs adetler. sizlerde nasildi? tskler




 
bizde öyle bir zorunluluk yoktu. alışveriş değil bu.
eşimin annesi babasının içinden geldi 1-2 bilezik taktılar o kadar biz asla şunu şunu takmalısınız diye bir pazarlığa girmedik. girene de iyi gözle bakmam.

  • sta  (15.09.20 11:12:16) 
Yöreden yöreye, ailelerin maddi gücüne göre değişir ama benim aşırı komik bulduğum bir ölçüsü var: (bkz: şerefiniz kadar altın alın)
Ablam ve abimin düğününde eniştemler güçleri yettiği kadar taktı. Anne ya da babam şu kadar olmalı diye herhangi bir şey demediler. Yengemin babası bizim hediye niyetine taktigimiz kolye küpe harici 6 bilezik istemişti mehir niyetine sanki öyle bir şey hatirliyorum.

  • Amaranta ursula  (15.09.20 11:31:40) 
sta ile aynı fikirdeyim. benim annemler bana kalın bir bilezik (bunların işli olanları ile işsiz olanları da satarken ayrı fiyatlıymış vs vs), eşime bir tam bir yarım taktılar ve saat aldılar. kayınvalidem iki tam bir yarım taktı, bir elmas takım bir de pırlanta takım aldı ki niye aldı hala bilmiyorum, takı takmadığımı söylemiştim :/ ek olarak mayorka incisi dedikleri inci varmış -inci severim de yani yine takamıyorum şimdi o da var, fabrikada çalışıyorum lan ben- ondan kolye yaptırdı. "heves ettim" dedi birşey diyemedim :( bence altınlar dışında boşuna masraf. altına bile gerek yok yani ben anlamıyorum biz çalışıp kazanamıyor muyuz? bizi niye okuttunuz o zaman? yaşlılıklarında kendilerine gerekecek o para.

ha bunların çoğu nişandaydı bu arada, nikahta falan ekstradan bir sürü altın maltın daha taktılar (düğün yapmadık covid nedeniyle). teyzeler amcalar dayılar halalar da ayrıca bir sürü şey taktı onları saymıyorum. tamam evlenene yardım edilsin, ben de çok taktım arkadaşlarım evlenirken, çocukları olduğunda falan da kendime gelince rahatsız oldum niye bilmiyorum. altın çok arttığı için de olabilir yani, insanlar sıkıntıda iken altın getirilmesi canımı sıkıyor.
  • pasp  (15.09.20 11:32:02) 
takılması "gereken" bir takı olmadı. nişanlanırken de nikahta da içten şekilde bir şey istemediğimizi, talebimiz olmadıgını soyledik. nişanda bir bileklik, nikahta bir saat + set hediye ettiler, gönüllerinden koptu yani. bir şey istemek çok ayıp ve itici bence. ha diyorsan ki bizden de bişey istemediler biz ne takıcaz, durumunuza gore bişeyler yapın geçin


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (15.09.20 12:14:31 ~ 12:16:57) 
Bir şey istemek çok ayıp geliyor.
Bir de her konuda eşitliği ve modernliği savunurken iş evlenmeye gelince adetleri araştıran kızlardan oldum olası nefret ettim.
Dini nikahta bana sorduklarında resmen ağladım "beni istemediği zaman benden kurtulmak için para vermesine gerek yok" diye, geçmiş zaman nikahı kıyan hoca bir mehir tutarı söyledi de, inanın unuttum.
Biz eşimle düğünümüzü beraber yaptık. Evimizi beraber dizdik. Şu erkek tarafı bunu kız tarafı alır demedik. Kvalidem nişanda bir tektaş takmıştı. Düğünde yine eşimin ailesi bir pırlanta set taktı, benim ailem de eşime bir saat taktı. Balayından sonra eve döndüğümüzde yastığımın altında bir beştas saklamış eşim. En çok onu severim. Beklentim yoktu çünkü...
  • SiyamkedisiZorro  (15.09.20 12:49:42) 
Takının sipariş gibi belirtilmesi bana da çok saçma geliyor. Ben altın takmadığımı, takı beklemediğimi söyledim. Kayınvalidem olmaz öyle şey deyip nişanda pırlanta bileklik ve yüzük, düğünde de pırlanta takımın kolye ve küpesi, kalın bir hint işi bilezik,inci takım falan birşeyler taktı. Ama takının siparişini vermek bir yana 22 ayar olsun diyen de var aynı sülalede. Kim gücü neye yetiyorsa, gönlünden ne koparsa onu yapar bence.


  • curukturpkokusu  (15.09.20 13:04:02) 
Benim bildiğim/gördüğüm imkanının elverdiği ölçüde içinden geleni alırsın. Bunları konuşana ben de iyi gözle bakmam. Soyguncu, açgözlü insanların “adet” diye şirinleştirmesi hiçbir şey ifade etmiyor.


  • ruhen hastayim ben  (15.09.20 13:45:35) 
İstemek bizde çok ayıp karşılanır ama takı takılır güç ne elveriyorsa. Ben evlenirken biz tek kelime etmedik erkek tarafı bin kişilik şarkıcılı fürkücülü düğün yapıp bana bir tek beştaş yüzük takmıştı. Şaşırdık ama yine sustuk.

Kardeşim evlenirken annem babam altına katılacak sadece. Gelinin beğendiği ağır bir kolye seti, 4 adana burma ve nişanda da günlük şu zincirinde minik elmas felan oluyor öyle bir set ve günlük de takılabilecek bir bilezik düşünüyoruz. Anneme de öyle takılmış zamanında. Tabii biz kızı kuyumcuya götürürüz kız ben bunu beğendim der ve bütçemiz yeterliyse onu alırız. Bize adet böyle gelmiş böyle gidiyor.
  • cilekli pasta  (15.09.20 13:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.