[]

covid sizce en çok hangi sektörleri negatif etkiledi?

sb




 
Turizm :'(

Aglamiyorum gozume bir sey kacti.
  • boyle buyurdum  (15.09.20 01:55:59) 
Benim gordugum en kotu etkilenenler havayolu ve cruise sektorleri. Ozellikle havayollari nasil toparlanacak bilmiyorum, herhalde onumuzdeki senelerde sacma sapan bilet fiatlari gorecez ki zaten ucuz degildi.


  • cooperr  (15.09.20 02:16:31) 
Kendi istatistiğime göre dışarda bişey yiyip içmiyor, hiç bir mekana gitmiyor, eve sipariş de vermiyoruz. Ayrıca kıyafet vs türü şeyler almayı bıraktım. Tatil, gezi gibi atraksiyonlar yok.
Ve sıfır kırtasiye alışverişiyle sezona girdik. Gerçi geçmiş yıllar aldığım kalem kağıt üç beş yıl götürür:)
Negatif etkilediğim sektörler ilk anda bunlar
  • epitaf  (15.09.20 02:17:12) 
eğlence sektörü, özellikle de bağımsız çalışan müzisyen kesim.


  • orpheus  (15.09.20 06:56:27) 
Kültür-sanat sektörü, eglence sektörü, havayollari. Benim icin en onemlisi kultur-sanat. Sonra eglence sektoru.


  • kuehles blondes  (15.09.20 08:03:09) 
diğer cevaplara katılıyorum. ek olarak, bunu söyleyince belki tuhaf gelecek çünkü araba satışları arttı -özellikle ikinci elde- ama otomotiv sektörü. nedenine gelince, pandemi nedeniyle firmalar üretim yapamadı, bu nedenle otomotiv sektöründe ikinci çeyrekten itibaren %30'luk bir daralma görüldü, bu oran yaz dönemiyle birlikte arttı (yazın özellikle avrupa otomotiv endüstrisinde üretimin yavaşlaması ve yine özellikle her sene ağustos ayında gerçekleşen bakım amaçlı kısa süreli fabrika kapatmaları da bunda etkili) aynı durum inşaat sektörü için de geçerli ama bu kadar yüksek oranlarda değil. yani talep yüzünden değil ama, pandeminin çalışma hayatını etkilemesi yüzünden iş gücü azaldığı için otomotiv ve inşaata yönelik malzeme üretim sektörlerinde azalma var.

en yüksek artışlardan biri tabi ki temizlik ve hijyen ürünlerinde, ama sadece maske ve temizlik kimyasallarından bahsetmiyorum. sağlık sektörüne yönelik koruyucu kıyafet, yine sağlık sektörüne ve ek olarak turizme yönelik tek kullanımlık çarşaf, nevresim, yastık kılıfı gibi ürünler, yine sağlık sektörüne, turizme ve ek olarak kuaför ile berberlere yönelik tek kullanımlık havlular -turizm kötü etkilendi, evet ama turizm sadece eğlence ve kültürden ibaret değil, sonuçta zorunlu seyahatler de bunun bir parçası-, temizlik bezleri ve mopları gibi ürünlerde -özellikle bu son ikisinde çılgıncasına- artış oldu. en azından benim ve çalışma arkadaşlarımın gözlemleri bu şekilde.
  • pasp  (15.09.20 08:20:40) 
sektör demeyeceğim ama küçük ve orta düzey esnafın çoğu tükendi. sağda solda açık görünen işletmelerin alayı iflas yasağı kalkınca birer birer dökülecek. ben öyle turizmmiş havacılıkmış üzülmüyorum. bunlar en kötü ihtimalle milyonlarla oynayan insanlar. esnaf öyle değil. çok kırılgandı, kırıldı.


  • KidLazer  (15.09.20 09:41:46) 
Tiyatroların durumu çok kötü.


  • pass  (15.09.20 10:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.