[]

Bademciğimi aldırayım mı? Kefir gibi ürüyor boğazımı kapladı.

Ergenlik zamanlarımda fark etmiştim, bademciğimde gözenekler oluşmaya başlamıştı. Bunların aralarında da bademcik taşı oluşuyordu, uğraşıp temizlemezsem koku yapıyordu.

Doktor çok kanlı bi iş bence idare edebiliyorsan almayalım demişti. Çözümü yokmuş bademcik taşının.

Ben de gargaraydı, kulak pamuğu ile temizlemeydi derken baya bir idare ettim.

Fakat ben her dürtükledikçe gözenekler büyüdü, göz göz oldu her yeri. Bademciğin kendisi de kocaman oldu.

Bir ağrım sızım yok fakat ağzımı açtığımda boğazımı göremiyorum komple kapanıyor. Bu da gece horlamalarımın artmasına sebep oldu. Hava geçmiyor çünkü neredeyse.

Şu zamanda da hastaneye gitmek istemiyorum. Ama net karar verirsem aldırtmak için, ameliyat için gideceğim.

Aldırsam ne gibi bir sıkıntı olabilir? Mikropları tutuyor falan diyorlar. Pek hasta olmam, o mu tutuyor bilmiyorum. Aldırıp da yaşantısından memnun olan var mı?

 
Yaklaşık on yaşından beri bademciklerim yok. Hiçbir sıkıntı yaşamadığım gibi diğer insanlara göre daha az hasta olurum. Olay bağışıklığı yüksek tutmakta. Aldırıp kurtulurdum ben olsam. Ameliyattan sonra biraz boğaz ağrısı çekeceksiniz sadece.


  • inawen  (14.09.20 16:19:09) 
ben de aldirmayi dusunuyorum surekli sisip cok zorluyor. birkac doktor alalim dedi. birkac tanesi yasin 32 pek tavsiye etmem dedi.
abimin mesela yok sikintisi da yok. ama kuzenim bu ameliyati olurken cok lan kaybetmisti ve cok zor mudhale ettiler direkten dondu.

  • turbo sadık  (14.09.20 16:28:19) 
Ben 2017'de aldırdım bademciklerimi 27 yaşımda. 2018'te organ nakli ameliyatı oldum verici olarak, canım bademcik ameliyatından sonraki kadar yanmadı. İyileşme süreci zor, bir hafta gerçekten çok zor geçiyor ama sonraki rahatlığı anlatamam. Ağrı yok, şişme yok, kışın zorluk yok. Evet iyileşirken zor ama sonrası için kesinlikle değer.


  • duma duma dum  (14.09.20 20:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.