[]

Ücretsiz İzin Hakkı

Merhaba,

Malumunuz şirketler artık istedikleri işçiyi ücretsiz izine çıkartabiliyor. Benim şirketim ise beni ücretsiz izine çıkarmadı ama ben kendi isteğimle çıkmak istiyorum. Bu durumda şirket bana benim talebim ile ücretsiz izin vermek zorundadır mı yoksa karşılıklı anlaşma mı gerekiyor bilgisi olan var mıdır acaba?

Teşekkürler.

 
ikisi çok alakasız konular, şirket size ücretsiz izin vermek zorunda değildir, anlaşmanız gerekiyor tabiki.


  • benaslinda  (14.09.20 16:48:13) 
@benaslinda

Nasıl alakasız olabiliyor acaba? Pandemi döneminde işten çıkarmanın yasaklandığını ve bu sebeple işverenin sorgusuz sualsiz yani anlaşmadan işçiyi direkt ücretsiz izine çıkarabildigini bilmiyor musunuz? İşveren kendini maddi olarak korumak istiyorsa, işçi de kendini sağlık açısından korumak isteyerek ücretsiz izine neden çıkamıyor?

Ya da bir ihtimal daha var. Siz de bu kanun işine gelen bir patronsunuz!
  • lamneth  (15.09.20 12:48:10) 
:) keşke patron olsaydım vallahi çok güzel olurdu, sadece mevzuat biliyorum maalesef.

sizin sorunuza da mevzuat bilgim dahilinde yaklaştım, dediğiniz doğru pandemi sebebiyle işveren artık mutabık kalmadan ücretsiz izne çıkartabiliyor ama aynı hak çalışanlara verilmedi, kanuni olarak bu hak verilmediği için işveren ile anlaşmanız gerektiğini belirttim.

iş kanununda işçilere verilen her hak işverene verilmez, aynı şekilde işverenin sahip olduğu her hak da işçiye verilmiyor, bu şekilde bakmamanız lazım.
  • benaslinda  (15.09.20 14:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.