[]

almanya'da online iş kurmak????

merhaba,
Arkadaşımla birlikte giriştiğimiz bir işimiz var. şekersiz ezmeler yapıyoruz, badem, fıstık, fındık, kaju vs şuan 15 çeşitimiz var hepsi kesinlikle sağlıklı ve şekersiz. Şuan sağlık bakanlığına numune ürün gönderdik, onay almak için. kendi markamızı oluşturduk hatta 2 ürün için patent aldık çünkü türkiye'de bizden başka yapan yok. İnstagram üzerinden online olarak satıyoruz, acaba bu işi avrupa'ya taşıyabilme imkanımız var mı? aranızda belki benzer işler yapmış olan vardır, tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.



 
avrupada ya distributor bulacaksiniz ya kendiniz gideceksiniz. turkiyede parca parca gondrrmeniz imkansiz degil ama feasible degil.


  • duygusuzromantik  (14.09.20 14:08:30) 
almanya'da yasiyorum. NRW bölgesi distribitörlügünü görüsebiliriz :)


  • bushido77  (14.09.20 14:21:11) 
Aslında almanya'ya taşınmak için herhangi bir çekincem yok, sadece almanca işini halletmem gerekiyor.
Amerika ile bağlantısı olan bir arkadaşımız sayesinde yakında 200 adet amerikaya göndereceğiz. Ürünlerimize gerçekten güveniyoruz arkadaşımla çok emek verdik.
Yurtdışına taşınma niyetimiz var aslında sadece nereden başlayacağımızı ve bu işi oraya nasıl taşıyacağımızı bilemedik.
İnternetten araştırma yapmaya başladım ama hiç bir şey deneyimlemek gibi olmuyor belki benzer işler yapmış birileri ile iletişime geçerim diye düşündüm :/
  • kayanyıldız  (14.09.20 14:42:18) 
Öncelikle tebrikler ,başarılar.

Elbetteki dünyanın her yerine taşıyabilirsiniz.almanya üzerinden yüyürsek önce bunu almanya ya ihraç etmeniz lazım,bunun içinde almanya da bir firmaya ihtiyacınız var.bunu gidip kendiniz kurup,aynı zamanda internete ürünlerinizi yükleyebileceğiniz gibi aracı firmalarla da yapabilirsiniz.

Burada maksadı belirlemek lazım.maksat büyümekse ürününüz için bayiler aramanız lazım.gidip her ülkede biz satalım gibi bir şansınız yok.gıda ürünü olduğu için her ülkedeki prosedür farklı.yazdıklarınızdan benim hissetiğimse şu ,bu ürün bi şekilde almanyada satılsın,buda bize oranın yolunu açsın,kendi yağımızda kavrulalım.

Düşünceyi netleştirip bu doğrultuda yürümek lazım.
  • duptıs  (14.09.20 15:13:26) 
Bu işe yurtdışına gideriz bize avrupa'nın kapıları açılır düşüncesi ile girmedik :D
Ama geçen arkadaşımın ev yapımı yemekler yapan kuzeninin ankara antlaşması ile bir şekilde ingiltere'ye gittiğini ve online olarak yemek sattığını duydum.
O an bi düşündüm açıkcası acaba bizde becerebilir miyiz diye. Bizim sorunumuz malesef kenarda paramız yok, olan üç kuruş paramızı da bu işe girerken harcadık. Bu nedenle sormak istedim akıl veren olur bekli diye.
  • kayanyıldız  (14.09.20 16:11:03) 
Almanca öğrenip ankara anlaşmasıyla bir şube açabilirsiniz ya da almanyadaki türk marketlerle görüşüp numune verebilirsiniz


  • filipis  (14.09.20 16:29:30) 
Almanyadaki turk marketinin hedef kitleniz oldugunu sanmiyorum.

Glutensiz/organik/laktozsuz vs seklinde third wave kafelerde sattirabilirsiniz, deutsche bahn catering ile anlasip trende sattirabilirsiniz, vegan marketlerde vs.
Ama almanya ozelinde diyecek olursam insanlar “regional” olmasina dikkat ediyor mumkun oldugunca, atiyorum yer fistiklinin alman versiyonu varsa onu tercih eder insanlar ama kaju vs farkli tabi.
  • kuehles blondes  (14.09.20 20:57:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.