[]

Benzin nasıl doldurulur

Dünyanın sonu gelse pompacı yoksa benzin dolduramayacağız, benzin nasıl doldurulur? Pompacılar ne kadarlık benzin doldurulacağını falan yazıyorlar fulle diye bi seçenek var mı arabanın kapasitesini mi bilmek lazım? Kurşunsuz konulan arabaya motorin koysak bir şey olur mu? Teşekkürler




 
Yanlis yakıt koyarsanız masraf çıkar ciddi.
Pompacı ya TL ya litre yazar ya da hiç bir şey yazmadan tabancayı sokup düğmesine basar. Dokdugunda otomatik kesilir yakıt.
Ama pompacilarda manyetik bir anahtar var ekrana okutuyirlar. Sistem değişmeden yakıt Alamazsıniz
  • kisa  (14.09.20 12:20:57) 
arabanin kapasitesini bilmek gerekmiyo. pompayi askisindan alip elinle pimi(?) cekerek dolduruyosun. depo fullendiginde pompa otomatik olarak duruyo. bazi pompalarda pimi cektikten sonra yatay ittirebildigin bi kilit oluyo. onu da cekersen pompa depo fullenene kadar dolum yapiyo.
Baya basit yani. dunyanin sonu gelse rahat rahat benzinini doldurursun.

Edit: bene genel olarak pompanin calisma prensibini yazdim. ulke bazindaki detaylari gozardi ettim.
  • lamartin  (14.09.20 12:22:17 ~ 12:24:07) 
benzinliye dizel ya da dizele benzin koyarsan tabii ki sorun yasarsin. o yuzden yakit almadan once ben mutlaka eurodizel diye belirtiyorum, benzinli araciniz varsa siz de mutlaka hatirlatin.

pompa ayarini bilmiyorum ama fulle dediklerinde pompa otomatik olarak duruyor yani tasirma gibi bir sey olmaz muhtemelen, depo basincina gore mandal atiyor
  • exlibris  (14.09.20 12:22:29) 
Dogru yakiti sectikten sonra pompayi alip depo agzina sokuyorsunuz.
Surekli basili tutmamak icin o basilan zimbirti ucunda bi mandal var, o mandali govdeye tutturarak sabitleyebilirsiniz (hands free takilabilirsiniz boyle.

Zor bir sey degil, dogru yakiti koymak lazim.
  • kuehles blondes  (14.09.20 12:30:54) 
benzinli araca dizel yakıtın pompası girmez ama yine de ne olur ne olmaz diye alacağın yakıtı söylemekte fayda var.


  • himmet dayi  (14.09.20 12:34:16) 
Aytemiz de self servis var.

kendin doldurup ödemeyi de kendin yapıyorsun.
deneyimleyebilirsin.
  • kaiserr76  (14.09.20 13:13:39 ~ 13:14:24) 
Bazı petrollerde kimlik dokundurmadan basıyorlar.

Sisteme önce plaka no girilir
ok
Sonra gelen ekranda fiyat girilir
ok'a basmadan pompa çekilir ve sokulur

Benim çalıştığım yerde böyleydi. Yukardaki arkadaşın dediği gibi self servisi dene bir ara en iyisi.
  • ryhmer  (14.09.20 13:31:04) 
pompaların ucunda bir sensör var, sıvıya temas ettiği anda tetiği (vanası, pimi, ne ise işte o ) düşürerek taşmayı engelliyor, fulle dediğinde adam pompayı takıp tetiğe basıyor, yakıt pompanın ucuna değince otomatik atıyor ve pompayı durduruyor.

X miktar (tl yada litre olarak) yakıt alacaksanız eğer depo kapasitesini bilmeniz lazım ki depo göstergesinin konumuna göre ne kadar yakıt almanız gerektiğine dair tahmini hesap yapabilesiniz, ancak X litre yada Y lira yakıt almak için ilgili bilgileri pompa bilgisayarına girdiğinizde de yine pompanın ucundaki sistem çalışmaya devam ediyor, yani 10 litre dediniz diyelim ama 5 litrede depo doldu, yine tabanca otomatik atacak ve yakıt doldurması duracak.

diğer sorunuz ise, hatalı yakıt türü (mazot yerine benzin, benzin yerine mazot vs.) doldurursanız motorda sıkıntı çıkar, bu nedenle pompaların renkleri farklıdır, yeşil pompa rengi benzin, sarı veya siyah olan da mazot oluyor, kırmızı olan katkılı benzin (oktanı falan farklı) turuncu olanda katkılı mazot oluyor ama bunlar küresel standart mıdır değil midir bilemiyorum.
  • selam  (14.09.20 13:44:52) 
Sizin mantığınıza göre ABD'deki herkes için dünyanın sonu gelmiş oluyor pompacı diye bir şey olmadığı için.


  • zekicalik  (14.09.20 13:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.