[]

iphone pil sağlığı ile ilgili

merhaba arkadaşlar, kardeşime bir iphone 7 alınmıştı. ondan 2 ay sonra da ben kendime aldım. ikisini de vatan'dan aldık. kardeşiminki daha evvel alındığı halde şu an benim telefonun pil sağlığı %89'ken onunki %93. üstelik o telefonu benden daha cok kullanıyor. beyin tutulması yaşadım resmen. nedir bu işin sebebi acaba onunki 32 gb benimki 128gb ondan mı? sanmam. bilen varsa bizi de aydınlatsın.




 
üretim sonrası bekleme süresiyle ilgili olabilir.


  • nhk ni youkosu  (13.09.20 22:53:09) 
hocam baslangicta ikimizin de pil sagligi fulldu ama.


  • jacoba benzer jojuk  (13.09.20 23:05:57) 
ios sürümü aynı mı? güncellemeler aynı mı?
üzerndeki uygulamalar aynı mı? şarj kablolarınız, prizleriniz aynı mı? konum hizmetleri, ışık ayarı vb gibi şeyler açık mı?

bence bir sorun var, apple servise sormakta fayda var,, örnek olması açısından iphone 7plus 128gb 2017 temmuzda alınan telefonumun pil sağlığı %80 (sürekli şarja tak çıkar yapar, pubg oynarım)
  • bugisme  (14.09.20 00:01:28) 
üretime bağlı sapmalardan kaynaklıdır. seri üretimde her ürün birbirinin birebir kopyası olmaz. mümkün değil yani. belli toleranslar içinde hepsi birbirinden bir miktar sapabilir. buna bağlı olarak sen daha az kullansan da pil daha erken ömrünü tüketebilir. anormal bir durum değil. zaten apple ya da hiçbir telefon üreticisi pil için net bir ömür biçemez.

ek olarak kullanım süresi de tek parametre değil. kullanırken hangi uygulamayı kullandığın ya da ekran parlaklığının ne kadar açık olduğu falan gibi bir sürü kriter de önemli. bazı uygulamaların kodlaması çok optimize değilse pilin anasını belleyebilir.

özetle o kadar çok sebebi var ki bu farkın, servise söylense de sonuç çıkmaz.
  • himmet dayi  (14.09.20 00:10:10) 
ha başta aynıyken sonra böyle oldu. Olur.

Şarjı %80 ila %20 arasında dolaştırırsan ömründen (cycle'dan) daha az yiyorsun. Mesela toplamda 1000 döngülük ömür varsa, "full doldur boşalt" 1 tur götürürken tam şarj etmemek, tam bitirmemek yarım gibi ömür götürüyor. Li-ion piller için bu kanıtlandı. Ha arada bir geri kalan hücreler de aktif kalsın diye full doldurup boşaltın deniyor. Bu nereye kadar doldurduğun boşalttığın ömrü çok etkiliyor.
  • nhk ni youkosu  (14.09.20 01:16:25) 
pil tasarruf modu ve iyileştirilmiş pil şarjı nın çok faydası var.

3 yaşını aştı benim hala %81 de. hergün doldur-boşalt takılıyoruz.
  • paudi  (14.09.20 11:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.