[]

üniversite sınavı hakkında sorular

herkese iyi akşamlar sağlıklı ve mutlu günler-geceler dilerim.geçen hafta yaşadığımız bir olay sonrası kafamdaki belirli belirsiz kararsızlıklardan sonra önümüzdeki sene üniversite sınavına girmeye karar verdim.işte kafamda bunlarla ilgili birtakım sorular var.sizin kıymetli cevaplarınızı ve değerli görüşlerinizi beklemekteyim..

1-aslında amacım dgs'ye girmekti.fakat uzun incelemelerim sonucu üniversitelerin kontenjanlarının oldukça az çoğu üniversitenin 5-15 arası,bazıları 2-3 kişi alıyor.bir de sınavda süre sıkıntısı varmış,açıkçası hevesim kaçtı ve üniversite sınavına girmeye karar verdim.ciddi ciddi soru bankası konu anlatımlı kitaplar alıp çalışmayı düşünüyorum,boş zamanlarımda..tabii bir de yaş olayı var 34 yaşındayım,bu yaşta sınava hazırlanmak handikaplı bir iş mi sizce?

2-ticaret lisesi çıkışlıyım zamanında katsayı olayı vardı,alan dışında başka bir yeri seçtiğimizde puan kırılırdı,bu hala devam ediyor mu?(bundan aşağı yukarı 15 yıl evvelinden bahsediyorum bizim mezuniyet zamanından)

3-2005 yılında öss vardı o yıl kendi alanım dışında iki yıllık bir okula yerleştim sınav sonucunda,sonrasında hiç sınava girmedim,şimdi gelecek sene sınava girsem bundan dolayı puanım kırılır mı?.

4-okul puanım 95'ti 2005 yılı mezuniyetimde,okul hala bu puanı bana verir mi?.yada okul puanımız kırılır mı?.sonuçta eğer kazanma şansına ulaşırsam alan dışı bir yer tercih yapmak istiyorum.

5-sınavın iki aşamalı olduğunu biliyorum.bizim zamanımızda makul bir zorluktaydı sınav,şimdi daha mı zor?.en azında bu yıl yada 3-5 yıl içinde sınava girmiş arkadaşlardan bu soruma cevap beklerim.

herkese başarılı mutlu günler dilerim.

 
1- Özür dilerim en sinir olduğum soru çeşidi. Bizim oraların deyimi ile "kafan basıyorsa" her yaşta yapılır. Ortada bi sınav var, çalışılması gereken bilgiler var. Zaman ayırıp yaparım dersen yaparsın elbet bu tamamen ön yargı. Yaşın şöyle bir dezavantajı var. Ülkemizdeki ön yargılara göre bahsettiğin yaşta evli 2 çocuklu olman gerekir. Çocukların okulu ev işleri para kazanma vs. bu işler sebebiyle çalışman, kazandıktan sonra okuman zor olabilir. Bunu da en iyi sen bilirsin.

2-Kat sayı filan yok kalktı hepsi herkes istediğine (say söz ea) girebiliyor.

3- 15 sene olmuş bişey olmaz.

4- Hesaplanması değişmedi diye biliyorum veriyor olması lazım.

5- İlk sınav nispeten kolay aslında ikisi de yapılabilecek zorlukta. Öyle çooook zor şeyler değil.

5 üni mezunu, hala okuyan ve okumaya devam etmek isteyen biri olarak asla vazgeçme gir kazan kaybet kayıt ol asla vazgeçme
  • top_secret  (13.09.20 19:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.