[]

Siz de moral bozucu, kötü haberlere karşı duyarsızlaşıyor musunuz?

Merhaba arkadaşlar,

Son bir 4-5 yıldır artık ülkenin vazgeçilmezi haline gelmiş, olmasa şaşıracağınız ama duyunca hepimizin ortalığı ayağa kaldırması gereken haberleri görünce artık çok duyarsız davranıyorum, hiç şaşırmıyorum. "Ne olacaktı ki sanki!", "İşte yine bir olay daha!Bakalım bunda ne olmuş!" diye sakince karşılayıp olayla ilgili görüntü falan varsa bile moralim bozulmasın diye açıp bakmıyorum. Sonra unutup gidiyorum.

Mesela son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen Afgan göçü ile ilgili sözlükte yine bir başlık açılmış. Neymiş ne değilmiş diye baktım. Görüp de kafamı bozmayayım diye verilen linkleri açmadım. Çünkü biliyorum ki ben o linkleri açarsam içimden müthiş bir nefret fışkıracak bunlara karşı. Ama " Battı balık yan gider" diyip geçtim. Ülkeden o kadar umudumu kestim ki sanki tüm ülkeyi yok edecek güçte bir saatli bomba kurulmuş da onun patlamasını bekliyor gibiyim.

Önceden ben böyle değildim. Facebook'daki muhalif amcalar gibi sağa sola saldırıp duruyordum. Bu yüzden başıma bela alacağım diye ailemle sürekli papaz oluyordum ve sosyal medya gönderilerinden dolayı tutuklanmaları falan görünce ve insanların hala içinde bulunduğu cehalete daha çok kapılmak istediğini görünce bıraktım tabi. Ama sanırım her şeyi değiştiren olay Mansur Yavaş'ın hakkıyla kazandığı seçimin elinden alınıp Gökçek'in kazanmasıydı. O gün gün doğana kadar yatmadım, sabaha kadar T3'den tutanak doldurdum. Ama bir işe yaramadı. O kadar bıraktım ki şimdi bu Facebook'da muhalif paylaşım yapan akrabalarım falan bile çok itici geliyor.

Her neyse çok uzatmayayım siz de duyarsızlaştınız mı yoksa savaşmaya devam mı ediyorsunuz? Ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

 
E tabii.. çoğu zaman haberlere hiç bakmiyorum. Facebook ta salakça olacagini tahmin ettiğim tartismalari hizli hızlı, gözlerimi kapatip indiriyorum aşağı xjdnnsnsn


  • abuzer  (13.09.20 17:30:16 ~ 17:32:35) 
Ben genel olarak hissizleştim. Kendimi nasıl kurtarırım modundayım.


  • jazzabel  (13.09.20 17:55:31) 
Önceden trde olan her şeye duyar kasıp üzülüyordum. Hayatımın gittikçe kötü bir hal alması üzerine her şeyden umudumu kesip bakmayı dahi kestim. Hayatımda yaptığım en doğru şeydi hiç pişmanlık hissetmiyorum bunun için. Verdiğiniz afgan örneği durumu çok güzel bir şekilde özetliyor. Buna da ek olarak, eğer birileri için üzülüp çözüm yolları vs ararsanız o insandan sadece zarar görüyorsunuz. O yüzden insanlara alttan üzülsem bile kafamı çevirip bile bakasım kalmadı. Hayatımı ölene kadar bu şekilde sürdürmeyi planlıyorum. Allah 3 harfli arkadaştan gani gani razı olsun, sayesinde yıllar içinde gözüm açıldı.


  • melonsucker  (13.09.20 19:11:02) 
Haber izlemiyorum.. Gazete okumuyorum.. Etrafa saldırgan evremi geçtim ama bu seferde bu kızgınlık günlük hayatımda öfke krizlerine sebeb oluyor, haber okuduğum günler sinirlenebilme eşiğim aşırı düşük ve bu sinirin tırmanması çok hızlı.

İçimdeki kızgınlık ve nefret konuşamadıklarım kendi psikolojime zarar veriyor. Bıraktım. Ben de.
  • mobydick  (13.09.20 20:31:37) 
Duyarsızlaştım sanıyordum ama bunlar bende birikiyor aslında. Ne hâle geldik, ailemi nasıl koruyacağım diye ciddi kaygılanıyorum ara ara gelen ataklarla.


  • le jeune turc  (13.09.20 20:48:26) 
Kötü haberler her zaman vardı, sosyal medya ve mevcut durumdan ötürü daha görünür hale geldi. Yoksa son 20-30 senedir bu ülkenin aldığı mültecinin haddi hesabı yok. 90'lara dönersen 1. körfez savaşı sonunda kuzey ıraktan gelen mültecilerin tartışmalarını görürsün mesela.

Benim yaptığım şey şu: haberleri çok takmıyorum, kendi işime odaklanıyorum, kendi hayatımı güzelleştiriyorum, işe de yarıyor. Bütün gün olumsuz haber propagandasına maruz kalmak psikolojiyi çok bozan bir şey, zaten şu an genç nesil genellile bu problemi yaşıyor.
  • roket adam  (13.09.20 21:33:19 ~ 21:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.