[]

gümrük mevzuatı ve kişisel alışveriş yapma

merhaba,

malum korona sürecinde bir çok şeye ek gümrük vergisi geldi. şimdi benim de almak istediğim şeyler var ama araştırdığım kadarıyla gtip kodlarına göre vergilendirilip vergilendirilmediği anlaşılıyormuş. kodları biraz araştırdım ama içinden çıkamadım. gümrük mevzuatı açısından tecrübeli olup bana nereye bakmam gerektiğini gösterecek biri var mı? alınacak eşyalar da dağcılık ekipmanları.


 
biruni.tuik.gov.tr


  • Tochinoshin  (13.09.20 14:22:47) 
@Tochinoshin service unavailable diyor. tuik'in sitesinde nereye bakacağımı söyleyebilir misin?


  • argent dawn  (13.09.20 14:24:10) 
Abi googlea gtip kodu bul yaz cikan sitelerde isimle bile arama yapiliyor. Tirmanis ekipmani dagcilik ekipmani falan diye arat. Daha dogrusu ipse ip diye halat diye arat ayakkabiysa ayakkabi diye. Dagcilik ekipmani diye bulamazsin ayakkabi yazarsin alt kategorisi tirmanis icin civili ayakkabi falan diye cikar.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.09.20 14:28:04) 
aradığım şeyler çıkmıyor ondan sıkıntı zaten. karabina yazıyorum çıkmıyor. buz vidası yazıyorum o da çıkmıyor. ip ayakakbı çadır gibi belli başlı şeylerin kodu çok rahat bulunuyor zaten. 9506'daki diğerin altına mı giriyor acaba?


  • argent dawn  (13.09.20 14:32:58 ~ 14:36:04) 
uygulama.gtb.gov.tr

ister karabina yaz istersen 732690980019

en güncel ve doğru bilgiyi bu siteden alırsın diğerleri sıkıntılı.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.09.20 14:48:16 ~ 14:49:43) 
En son söyleyeceğimi en başa yazıyorum,bu şekilde bunun altından kalkamazsın.

Alacağın her ürün birbirinden farklı.bütün gtipleri buldun bu sefer ayrı ayrı hesaplamayla uğraşacaksın,birimleri çevirmen gerekecek,bazı vergi kilo başına bazı vergi matrah üzerinden bazı vergi adet başına,benim uzmanlık alanım bu ona rağmen ben uğraşmam.kaldı ki bunlar kişisel spor malzemesi onun farklı bir durumu var.ürünler postaneye geldiğinde oradaki memurun kararı son neticeyi verecek olan.sen yüzde 20 gv,ek vergi kdv olarak düşün olayı.ya da benim gibi yüzde 100 olarak hesapla düşük çıkan karın olsun,en kolay yolu bu.

Öyle olmaz tek tek bakacağım diyorsam buradan gtipleri bulabilirsin.

uygulama.gtb.gov.tr
  • duptıs  (13.09.20 14:50:26) 
aslında derdim hesaplamak değil. bu ek vergi kararnamesinin ekinde bir sürü kod var. alacağım şeylerin kodlarını bulup karşılaştırmak istiyorum. ek vergi varsa almayacağım o kadar


  • argent dawn  (13.09.20 15:16:58) 
Ek verginin tam listesi burada var.

www.verginet.net
  • duptıs  (13.09.20 16:15:00 ~ 16:15:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.