[]

Babamla ilgili ne yapacagimizi bilmiyoruz

Nerden baslasam bilmiyorum kisaca anlatmaya calisacagim. Annem babam ve evlilikleri. Cocuklari ben ve kiz kardesim variz. Babamlarin aile sirketi vardi. Cok calisirmis eskiden ama ayni zamanda kazandigi parayi da arkadaslariyla ve baska kadinlarla da yedi. Yani annemi aldatirdi ve siddet uygulardi, ve alkolik. Bizle de ilgilenmezdi maddiyat haric.

5 sene once babam sirketten ayrilmak istedi ve ruhsal rahatsizliklari basladi. Amcamlarla agir kavgalar etti. Bipolar teshisi kondu. Bence kotu bir hastanede tedavi gordu 1 ay kadar. Hastaneye amcamlar ve ben yatirdik. Bu yuzden bana cok kizgin. Asla hastaligini kabul etmedi. Ciktiginda ilaclarini kullanmadi. Alkol de kullanmamasi gerekiyordu ama kullanmaya devam etti.

Biz de kardesimle universite icin istanbula tasinmistik. Bir sure sonra annem evi terk edip ananeme gitti. 4 senedir ayrilar. Babam da yalovada yazligimiz vardi oraya tasindi, bu surede annemi telefonla vs taciz etti, ara ara ananeme gelip veya uzaktan kavga cikardi. Bu kavgalarin ucu bize de dokundu. Biz bir taraf olmak istemedik hicbir zaman ama babam zorladi. O kavgalarin sonunda benimle de kavga etti. Bana da kufurler ve olum tehditlerinde bulundu. Birkac ay konusmadik. Sonra bir sekilde konusmaya basladik. Birkac yildir stabil bir iliskimiz var. Normalde istanbuldayiz. Tatillerde babama ve anneme gidiyorduk(korkarak).

Bu yazin basinda babam rahatsizlanmis ayaklari ve karni sismis. Once yalovada biraz hastaneye gittik ama cok sonuc alamadik. Halamin vs israriyla eskisehire gittik. Siroz teshisi kondu, 3 hafta hastanede yatti. Sirozun belli bir tedavisi yokmus. Bundan sonra kendine dikkat ederek yasabilir dediler. Alkol alirsa intihar olur dedi doktor. Babam siroz oldugunu da asla kabul etmek istemedi. Ilaclari kullanmak istemedi. Bir sure halamda kaldik. Bu surede amcamlarla da gorustu ama onlara hala kizgin. Kalp doktoru icin istanbula gittik ama bir sikinti cikmadi. Hastane sureclerinde de kavgalarimiz oldu.

Hastane isleri bitince Yalovaya geldik. Bir hafta beraber kaldik. Ama bizim artik istanbula donmemiz gerekiyodu cunku ben avukatlik stajina basladim kardesim de staj yapacakti ve tasinmamiz gerekiyor. Son gun babam alkol almaya basladi. Aslinda alkol almadan once durumu normale yakindi. Bu hastaliklarindan bagimsiz bi ayak agrisi vardi sadece. Alkol aldigi gun baya kotu oldu. 3 aydir icmedigi icin carptigini dusunduk.
Biz bu hafta istanbulda kaldik. Dun yalovaya geldik. Saat 7 de sarhostu. Yine kavga cikartti dun. Anneme kufurler etti. Eski mevzulardan kizdi. Biz karsilik vermedik. Bugun istanbula geri donecektik. Ama ne yapacagiz bilmiyoruz. Daha bu saatte yeni ayiliyor. Burda kendi basina kalamiyor artik. Alkol aldigi icin mi bilmiyorum durumu kotu gozukuyor. Bizimle gelmesini istemiyoruz cunku her gun bu kavgayla ve stresle yasamayiz. Normalde de zaten cok cekilebilir bir insan degil. Halam kendisinde kalabilecegini soyluyor ama orada da rahat edemiyor. Amcamlari vs de sevmedigi icin gitmez. Zaten orda alkol alamaz o yuzden gitmez de. Akil alacak kimsemiz yok. Ne yapacagiz ne edecegiz hic bilmiyoruz.

 
Çok sarhoş edip tatile gidiyoruz diye kandırıp amateme yatırabilirsiniz. Benim eniştemin abisine öyle yapmışlardı.


  • sakurasou  (13.09.20 12:26:00) 
@sakurasou daha once de hastaneye zorla yatirmislar. Alkol tedavisi de gordu ama sonuc alinamadi. Bir daha zorla bir sey yapmak istemiyorum cunku sonuclari cok daha agir oluyor. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.


  • Olric  (13.09.20 12:27:37) 
Adama neden yardım ediyorsunuz? Çıkın gibin içkisini içsin ölsün hepiniz rahat edin.

Bu adam size ne kattı da böyle vefalısınız anlamıyorum. Şiddet dersen her türlü, bencillik desen her türlü. Afedersiniz de celladınıza aşık mı oldunuz siz?
  • denizgonen  (13.09.20 12:46:42) 
@denizgonen babam oyle konusmuyoruz bitti gitti diyebilcegimiz bir insan degil. Ya da ben yapamiyorum bilmiyorum. Annem yapmaya calisti ama iste hala kadini rahatsiz ediyor. Biz de onu yapsak can guvenligimizden suphe duyarim. Yapan insanlara gercekten cok ozeniyorum ama benim icin malesef.


  • Olric  (13.09.20 12:54:15) 
bu şartlarda yapılabilecek bişey olduğunu düşünmüyorum. üzgünüm.

yani amateme yatırsanız o yolu denemişsiiz. alkol ve kumar kişi istemedikten sonra kesinlikle dışardan bir müdahele ile bıraktırılmayacak bir illet.

psikolojik rahatsızlıklar da olunca iyice zor.

istanbulda babanız adına güzel bir doktora gidip danışın ama ben durumu pek iç açıcı göremedim üzgünüm.

doktor değilim bu arada sadece fikrimi ve çevremden görüp deneyimlediklerim doğrultusunda yazdım.

benim asıl korkum bu durumda şiddete yönelebilecek olması, bence de anneniz uzaklaşsın siz de uzaklaşın.

polis yardımıyla hastaneye yatırabilirsiniz ama 1 ay tedavi görmüş netice alamamış. bir çözüm olabilir mi bilmiyorum. dediğim gibi düzgün bir doktora danışın.
  • hem şişko hem deli  (13.09.20 12:58:32 ~ 13:02:03) 
pardon ama annenize şiddet uygulamış birine neden iyilik yapmaya çalışıyorsunuz gerçekten anlamadım. bir de kadınmışsınız. annenizi rahatsız etmeye devam etsin ve belki bir gün size de şiddet uygulasın diye mi bu çaba?

babanız yetişkin biri. hastalığa inanmıyorsa bırakın sonuçlarına da kendi katlansın. anneniz de biraz rahat nefes alır. kimse bir başkasından eziyet görmek için gelmiyor dünyaya.
  • i am 6 do you wanna be 9  (13.09.20 13:01:47) 
arkadaşlar konumuz olric'i linç etmek değil, babası yani sonuçta elbet bir orta yol bulmak, yardımcı olmak isteyecektir.

bunu yadırgamanız çok enteresan.
  • hem şişko hem deli  (13.09.20 13:02:52) 
@hem şişko hem deli, ben ortada bir linç görmüyorum. bu kişi babası değil de bir başkası olsa yardım etmeye çalışacak mıydı? bence hayır. aile seçilmiyor, babası dünya üzerindeki herhangi biri olabilirdi. "birisi anneme şiddet uyguluyor, aa babammış o zaman sorun değil" düşüncesi sadece şiddeti meşrulaştırır.


  • i am 6 do you wanna be 9  (13.09.20 13:07:50) 
@i am asla anneme siddet gostermesini makul bulmuyorum zaten. Annemle tartistiklarinda hep annemi savundugum icin daha once ben de kufre olum tehdidine maruz kaldim zaten. Ama bipolar biri icin bunlari yapmis olmasi onu olume terk edebilme becerisi vermedi bana. Ki dedigim gibi babam zaten oyle küsüp konuşmayabileceğimiz türden biri değil. Bilmeyene kolay geliyor sanırım.
Annem icin su an kotu bir durum yok zaten. O ananemde kaliyor. Olan bitenden cok haberi yok. Babam bosanmak isterse isler cirkinlesebilir sadece.
@hem sisko iki cevabınız için de tesekkürler. Evet biz de yapılacak bir şey görmüyoruz. Kardeşlerinden de önce bizim ilgilenmemiz gerektiği için başka yapacak şey de yok.
  • Olric  (13.09.20 13:12:45) 
Yapılacak şey belli. Birakip döneceksiniz.


  • elorelia  (13.09.20 13:49:54) 
bir kız babası olarak anne ve babanıza rağmen bu kadar iyi yetiştirildiğiniz için gurur duydum valla.

şiddet kısmına ben de katılmıyorum ama ne yazık ki ben de babamı benzer bir teşhisle başlayan olaylar zinciri sonucunda kaybettim.

ayak karın şişmeye başladı ve alkolü kesemiyorsa ne yazık ki bu yolun sonu ölüm..
aynısını yaşadık çünkü. kalp vs sıkıntıları yaşayacak, ödem artacak, gitgide güçsüzleşecek, gözünüzün önünde eriyecek, en sonunda tövbe edip alkolü çok azaltacak ama kurtarmaya yetmeyecek.

alkolü seven biriyle bir ömür geçirdik. o istemeden bırakamaz. o yüzden çocuk gibi amateme yatırın bilmemne diyenleri dikkate almayın. çıktıktan sonra iki katı içmeye başlar. allah korusun başka alışkanlıklara yönelir.

zaten ayrı gibi görünüyorsunuz bence halanızda kalmasına ikna edin siz de uzaktan ilgilenin. arada ziyaretine gidin. zaten içmeye devam ederse çok uzun sürmeyecek bu gitme gelmeler.. yalnız kalmasın ama çünkü her an bir yoğun bakım vs yatırma durumu olacak ileride. mutlaka müdahale edilmeli.
  • ozdek  (13.09.20 14:55:16) 
öncelikle çok geçmiş olsun,
insan bazen yapmadıkları için pişman olmamak adına her şeyi yapıyor.
babanızın kalabileceği yer var anladığım kadarıyla, halanız. barışıp, iyilikle hayatında kalabileceği insanlar da var, amcanız ve anneniz gibi. içki kullanmayarak daha uzun ve kaliteli yaşama şansı da var. ama bu yolları tercih etmiyor.

size düşen, dinlemeyeceğini/uymayacağını bilseniz bile, doğru olanı tavsiye etmek ve hayatınıza da devam etmek. zor, ama mantığa uyan bu. tavsiyem, daha sonra içinizi kemirecek sözler kullanmamanız.
acımasız gelebilir, ancak insanların kendilerine zarar verme, hayatını kötü şekilde geçirme gibi haklarının olduğuna da inanıyorum. babanız alkol seçimini bilerek yapmış görünüyor.
  • lovemyself  (13.09.20 15:24:40) 
açılın ben geldim.

benim rahmetli ile benim de benzer ilişkimiz vardı. sanki kendi hayatımı okudum. kızkardeşimin düğün gecesi içki içmeyi bırakmak istediğini söyledi ve ertesi gün istanbula amateme yatırdık. 3 gün kaldı, kendi iradesi ile bırakmak istediğinden serbest bırakmışlar. 9 ay içmedi. bu arada kendisinin lakabı "şarapçı", bizim burada herkes onu öyle bilir. neyse 9 ay sonra bir gün arabayla önümden geçti. arkasından baktım, ensesi kızarıktı, hemen aradım, dedim sen içtin mi? sana ne filan dedi, bi süre konuştuk konuşmadık neyse, bu komşusu ile kavga etti ve ceza aldı, ceza evine girdi. ceza evinde bunu kolonyaya alıştırmışlar. çıktıktan bi kaç ay sonra hastalandı, karnım ağrıyor demeye başladı, tabi doktor moktor, aynı şekilde doktor içmeye devam edersen kesin ölürsün dedi, ben ölene kadar içkiyi bırakmam dedi. o zaman ben de dedim, bana bak, içmeye devam edeceksen, ölümü tercih ediyorsan bana gelip ben hastayım, oram buram ağrıyor deyip hastaneye götür deme. bunun için ne harcayacak param var, ne de vaktim. velhasılı, zaten bi kaç aya kalmadan yatağa bağımlı hale geldi, sonrasında da öldü. cezaevinden çıkması ile ölmesi arasında 6 ay ya vardır, ya yoktur. üzüldüm mü, hayır, erken gitti, ama onun tercihi çocukları değil, alkoldü. kendi yaptı, kendi etti.
  • lostys  (13.09.20 16:07:02) 
kısa ve öz bir cümle kuracağım, bu cümle uzaktan saçma görünse de aslında anlam barındırıyor. “siz kendinize iyi bakın, anı iyi değerlendirin” bazı şeyler olur, biter, siz engel olamazsınız.


  • bugisme  (14.09.20 00:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.