[]

Lpg’yi söktürtmek mümkün mü

Günaydınlar olsun.

Sağlığınız sıhhatiniz yerindedir umarım.

2017’de sıfır aldığım sportage’a, alırken kia anlaşmalı bayiden (hatta aracı almadan, yani kia halletti) lpg taktıdrdık.

3 sene oldu. Sürekli sorun çıkarıyo ya. Yok göstergesi bozuldu. Yok enjektörü bozuldu. Bassan gitmiyo zaten lpg’de iken. Söktürsek bunu nolur? Nasıl olur? Mümkün mü? Maliyeti nedir? Sonrasında artısı eksisi nedir?

Tşk.

 
Söküm maliyeti fazla tutmaz ama o aracı lpg'siz satmakta zorlanabilirsiniz. Teknik olarak lpg'siz ama evrak üzerinde lpg'li kullansanız daha iyi. Bu durumda tüpü ve regülatörü araç üzerinden aldırırsınız ama ruhsatta bir değişiklik yaptırmazsınız. Ancak fenni muayenelerde, araç ruhsatta lpli göründüğü için, bu donanımlar araçta bulunmalı. Yani muayeneye o sökülen parcaları tekrar takılp girer, sonra yine sökersiniz. Eğer bagaj tankı sorun yaratmıyorsa, hersey takılı vaziyette benzinle kullanın gitsin.


  • rezilrusfaadam  (13.09.20 11:42:21) 
Çok detaylı ve güzel açıklamışsınız. Tşk.


  • the real brad pitt  (13.09.20 11:43:51) 
lpg markasının başka bir bayisine git, sorunu çözsünler. gerçi garantisi bitmiştir artık. lpg yi söktürünce tekrar tespit muayenesi filan, bi dünya iş.


  • lostys  (13.09.20 14:10:01) 
Ben senin yerinde olsam ve İstanbul da yaşıyorsan "candan mühendislik'isimli yere bir uğrarım.


  • oligomer  (13.09.20 14:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.