[]

dizüstünden masaüstüne bluetooth

öncelikle başlık için yeterince açıklayıcı bir şey bulamadım kusura bakmayın.

elimde eski bir laptop var, bunun bluetooth kartını çıkarıp masaüstü bilgisayara takma gibi bir şansım var mı acaba? masaüstü bilgisayara kablosuz kulaklıkla bağlanmak için.


 
Masaüstü bilgisayarlar için bt dongle satıyorlar. En hızlı çözüm o olur. Laptop wifi ve bt kartı garip bir arabirimle bağlı ondan anakartta varsa olur belki ama araştırmak lazım.


  • ozdek  (13.09.20 11:16:49) 
aslında 50 tl civarı para verip dongle almadan bu işi çözebilir miyim diye merak ediyordum açıkçası. bağlantı, 3-5 tl'lik dönüştürücü ile halledilirse masrafa girmeyeyim diye bir sorayım dedim.


  • fosmodern  (13.09.20 11:35:10) 
Tam cevabını bilmiyorum sorunuzun ancak Bluetooth desteği anakarta entegre oluyor. Bir de biri masaüstü biri eski laptop olunca eğer takilabiliyorsa bile bir şeyleri kesin uymaz.


  • encokbenisevinnolur  (13.09.20 11:47:52) 
en iyisi söküp denemek. umarım bir şeyleri bozmam. :)


  • fosmodern  (13.09.20 12:24:09) 
bunu denemeden bilemezsin. çünkü anakart ve ilgili soketle alakalı bir durum mevzusu var işin içinde.

hiç zahmete girmeden şunu almanı öneririm. sorunsuz kafa rahat mis gibi bir cihaz.

www.hepsiburada.com
  • foolrules  (13.09.20 14:28:17 ~ 14:29:29) 
Teknil olarak mümkün olup , pratikte ek bir cihaz kullanmadan imkansız diyebilirim :)

Laptop un ne kadar eski olduğuna bağlı oalrak genelde o kart hem wifi hem de bluetootth olabilir. üzerinde nerden baksan 20 dan aşağı pin yoktur. Bunların hangisi wi-fi, hangisi bluetooth için onu bilmen lazım. hadi bildin diyelim. mevcut pinleri bilgisayar kasasında hangi soket ile eşleştireceksin? hadi onu da bir şekilde öğrendin.

Lehim aleti, havya, kablo mevcut mu ? tamam onlar da mevcut olsun bir şekilde. olası kısa devre önüne nasıl geçeceksin?

onun da önüne geçtin bir şekilde dediğimizde , bu sefer de anten işini çözmen lazım .



Laptop çalışıyorsa; masasütünün ses çıkışı ile laptopun ses girişini birleştirip kulaklığı laptop a bağlayabilirsiniz. kısaca laptop amfi gibi görev görecek. bunun için iki ucu erkek stereo jak almanız yeterli olacaktır
  • janavarorion  (13.09.20 15:05:33) 
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Anlaşılan donglea para vermeden bu işi çözemeyeceğim. :)

Laptop çalışıyor ama amfi olarak kullanmak yük olur. Pratik olmayacağı için uğraşmaya değmez. :(
  • fosmodern  (13.09.20 15:29:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.