[]

Youtube, spotify dilenciliği

Merhaba

Bunu yapanları görüp şaşıran ve garipseyen bir tek ben miyim? Günde muhtemelen saatlerini geçirdiği platforma 1 paket sigara parasını feda edememek çok tuhaf değil mi?


 
Dilencilik olarak nitelemem ama 15 lira vermemeyi "garip" buluyorum :) yani ortak olmak için harcayacagim mesai o paraya degmiyor bence. Ver 15-20 lira geç


  • abuzer  (13.09.20 10:19:59) 
Ben kendi arkadaş çevreme sormuştum ortak girelim mi diye, öyle bir imkan varken tek vermeye gerek yok ama bu tarz platformlardan uğraşmam.


  • fezagezgini_4  (13.09.20 10:28:20) 
ben garipsemiyorum. para zor kazanılıyor. 15 lira vermek istememek de bir tercihtir. bugün kim kime 15 lira veriyor :D

ama bir ayrım yapmak gerekiyor. ikisinin de üyelik planlarını bilmiyorum. eğer birinin aldığı grup üyeliğinde boşta kalan üyeliği parayla satın almak istiyorsa normal bir şey bence. sonuçta tek başına aldığı zaman daha pahalıya geliyor.

internette grup üyeliklerinde kullanılmayan boşta kalan hesabı dilenenler varsa bunu garipserim. aslında eskiden olsa garipsemezdim. günümüzde çok fazla leşçi ölücü var. senden ücretsiz hesap aldı mı sana keriz muamelesi yapan tipler. böyle insanlara çöp bile vermek istemiyorum. gerçekten ihtiyacı olan birine vermek rahatsız etmez ama. üniversite öğrencileri gibi...
  • tabudeviren  (13.09.20 10:33:54) 
Çok çok fakir değilse gitsin kendi üyeliğini alsın.

Ailedir ortak arkadaştır toplu üyelik mantıklı, anlarım da, tanımadığın dört adamla 5₺ vermemek için grup kurmak çok saçma geliyor bana, bir nevi dilencilik sınırında bir ucuzculuk. Tabii gerçekten parası az olup öğün yemeğin bile zor yiyen insanları hariç tutuyorum
  • KaraSakall  (13.09.20 10:47:53) 
Dilencilik ile alakası yok siz zenginsiniz belli ki, bunun ekonomik kriz yok herkesin arabası var demekten ne farkı var


  • olaylar olaylar  (13.09.20 11:52:18) 
Katılıyorum, dilencilik bir tarafı ugrastigina değecek bir şey degil yani aşırı aşırı değilsen. Zaten o kadar fakirsen youtubea spotifya nereden gireceksin :)


  • encokbenisevinnolur  (13.09.20 11:52:56) 
Kesinlikle tuhaf.

Ben 90'lardan 2000'lere kadar harçlığımdan biriktirerek ayda bir ya da iki tane kaset/cd alabiliyordum ki yabancı albümler türkçelerin nerdeyse iki katı fiyatlı oluyordu, ya çekme alıyorduk ya da boş kaset alıp arkadaş çevresinden kayıt yapıyorduk..
şimdi bir kaset/cd fiyatına her şey önümde diyorum ve insanlar buna bile para vermek istemiyor. Aldığın şey rakı olsa, şarap olsa tamam, ikişer bira içene kadar ortak rakıya girelim denir de yani çok garip geliyor bana.
  • foolrules  (13.09.20 14:37:24 ~ 14:38:16) 
ne alakası var ben aile üyeliği kullanıyorum misal ve ailemde 3 kişi var. o yüzden ihtiyacı olan 3 kişiye de aileme katılma imkanı sunuyorum. 2 seneyi geçkindir böyle takır takır işliyor sistem. spotify aile sistemi çok izole olduğu için bu mümkün.

mesela apple'da kimseyi aileme almam.

youtube üyeliği gerekecek kadar kullanmıyorum niye de satılıyor daha çözemedim. ileride ona da bulaşırsak ailesi de varsa bir aile kurarız.
  • ozdek  (13.09.20 14:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.