[]

Hangi maskeyi almalıyız ?

“Beni” koruyacak kaliteli bir maske arıyorum. Bir sürü marka var iyisi kötüsü var hangisini almalıyız ?




 
  • Unde bach canim  (12.09.20 20:38:03) 
3m n95 alırsan şu anda doktorların kullandığı maskelerin birebir aynısını almış olursun.
ventilli olanları dışarı hava veriyor, sana bulaşma olasılığı düşük ama karşındakine baya hava vermiş oluyorsun.
ventilsiz olanları çift yönlü filtreliyor ama nefes alması daha zor.
  • roket adam  (12.09.20 20:42:42) 
Evony marka maskeleri oneririm.


  • vampir akrep  (12.09.20 21:44:48) 
N95 + cerrahi ( weltbrown filtreli ) + siperlik veya yanları full kapalı gözlük


  • photo85  (13.09.20 01:13:25) 
boyle antiviraldir, yikanabilirdir vs. o maskelerin hepsini gececeksin SENI koruyan bir maske istiyorsan. Seni koruyacak hic bir maske yikanabilir degildir. pandemiyi yavaslatacak maskelerdir onlar. yani baskalarini senden korur nispeten.

bu konuda cok az secenegin var o yuzden isin kolay.

ORIJINAL olmak kaydi ile N95 ve ustu veya FFP2 ve ustu (FFP3 de olur, FFP1 olmaz) bir maske kullanabilirsin. bu maskeler KESINLIKLE yikanmaz (isini yapmasini saglayan statik ozelligi bozulur) ve kullanimlari toplamda bir kac saatle sinirlidir, sonra atman gerekir.

daha kalici bir cozum ariyorsan ve insanlarin sana bakmasinin verecegi rahatsizligi sagliginin yaninda solda sifir kaliyorsa alman gereken: 3M 6000 serisi veya 7000 serisi bir respirator (7502 oneririm, ara arastir 250 liradan fazla verme) ve buna kartus olarak bir cift 3M 6035 filtre aliyorsun. Sana ilk maliyeti 450 500 lira arasi toplamda ama bu setupi pandeminin sonuna kadar guvenle kullanabilirsin. hastanede yuzune kovidli hastalar hapsuran doktorlar boyle bir setup kullaniyorlar.

Bir de gozun etrafini tam kapatan bir gozluge ihtiyacin var. 50-100 lira arasina bulabilirsin.

asinin onaylanip biraz yayginlasmasina kadar kullanacaksin sonucta, bir kac ay daha yani.

bunun yaninda el yikama, disaridan gelenleri dezenfekte etme vs. ile tam koruma saglamis olursun desek yalan olmaz. kendi keyfine gore onlemleri azaltabilirsin tabii.

cogu kisi bu kadar onlem yerine eninde sonunda kapicam olsun bitsin modunda artik, ama hastaligin uzun vade organlara biraktigi zarar, omrunden ne kadar caldigi henuz bilinmiyor. asilara da cok kalmadi, bir kac ay daha dayanayim dersen yapman gereken budur.

ozetle FFP2 ve ustu bir (bir sure) kullan at maske, veya 3M 7502 maske ve bir cift 3M 6035 filtre (6038 de olur ama gereksiz, maskenin yaninda geliyorsa kullanabilirsin) ve gozlerinin etrafini kapatacak bir gozluk.
  • robokot  (13.09.20 03:07:52 ~ 03:09:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.