[]

Evdeki 2 kedinin yanına 1 yavru kedi

Evde birisi 10, diğeri 7 yaşında iki kedim var. Gayet sağlıklılar, bir problemleri yok. Bugün de 1 aylık başka bir kedi sahiplendim. İç dış parazit olayının en erken 6 haftalıkken yapılması gerekiyormuş. Ama yavruda pire var maalesef. Şu anda yavruyu ayrı bir odada tutuyorum, diğer 2 kedimle teması yok. Sirkeli su hazırlayıp onunla da sildim biraz. Bunu her gün yapmayı düşünüyorum ama bir yandan da hem diğer 2 kedimi, hem de evi pireden nasıl korurum diye düşünüyorum.

Ne tavsiye edersiniz? Ne yapayım yavrunun iç/dış parazite hazır hale geleceği 2 haftalık süreçte diğer kedilerimi korumak için? Önereceğiniz doğal iç/dış parazit giderici yöntemler var mı sirkeli su dışında?


 
izole tutmaya devam edin.
zaten pire olmasa da doğru olan 1-2 hafta ayrı tutmanız.
sosyal olarak daha sağlıklı bir geçiş süreci olur onlar için.

bir kaseye su koyun, tüylerin arasından pireleri alıp suya atın, ölürler.
o şekilde mekanik temizlik yapabilirsiniz.
ayrıca sirkeli su yapıp kediyi bir bez yardımıyla silebilirsiniz düzenli olarak.
maalesef yıkayamazsınız ama tüylerinin arasını falan iyice silmeye çalışın.

diğer kedilerinize dış parazit için damla alıp enselerine damlatın, onlara bulaşmaz.
bu şekilde temizlerseniz eve de dağılmaz.
kaldığı odayı da düzenli olarak süpürüp sirkeli suyla ya da beyaz sirkeyle ya da sirkeli yüzey temizleyicisiyle falan silin.
  • blatta hiberna  (12.09.20 13:50:18) 
seyler.eksisozluk.com
burda biberiye yağı öneriliyor ama denemedim hiç.

  • pide  (12.09.20 13:53:23) 
Sal ufaklığı eve
2 hafta sonra hepsine pire damlası yaptırırsın

  • otopsicocugu  (12.09.20 15:00:01) 
ense damlası. aşıyı yapacak veterinerden uygun olanını alabilirsiniz.
zaten kedi piresi eve gelmez. enseye damlayı damlatın, yeterli. asıl problem yavrunun enerjisini harcatmak olacak.
:)))
yoksa uyutmaz valla
  • tururo  (12.09.20 15:49:53 ~ 15:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.