[]

kedinin garip hareketleri

bir şeyden korkup depar atıyor evin içinde. her şeye de çarpıp yıkıyor bu sırada. çok rahatsız edici ve beni de korkutuyor bu ani hareketleri. yaklaşık 1.5 yaşında. aynı zamanda kendini sevdirmek isterken birden koluma dişlerini geçiriyor ve acı çektiğim için bağırdığım halde daha fazla yükleniyor. mesela bugün koltuk altımı kaşımaya çalışırken koltuk altımın kenarını ısırdı, el hareketlerime çok dikkat ediyorum artık. normal yürürken ayaklarıma saldırıp ısırıyor. benim kedim de değil, sinirlerim bozuluyor bu kadar saldırgan olmasından. normal mi, sorunu ne olabilir?

daha önce evin kedisi vardı, o da oyun oynardı koşarak ama bu saniyede odanın karşısına geçecek şekilde hızlı koşup garip sesler çıkarıyor. tüyleri de kabarıyor bunu yaparken. iki tur sonra sakinleşip oturuyor.


 
kediler hep boyle. bazan salak salak "bos duvara bakiyor gozlerini dikerek. ne oluyor lan ne var orda bu manyak neye bakiyor?" diyorum. bazan da kafansini govdesine gömüp uyuyor, mesela bunu sonradan anladim ışıktan rahatsizmis mesela. ama duvar sorunu cozulmez.

kediniz bunu hep ayni yerde mi yapiyor yada yonunu onun gozunden dusunerek yapabilirsiniz.

bunlari yazarken guluyorum cunku sebep yokken evde depar atmasini kaniksadim artik.
  • baldan kaymak  (11.09.20 21:05:21) 
kedi kısırlaştırılmamış mı


  • turbo sadık  (11.09.20 21:13:11) 
@turbo sadık kısır


  • cilekesgargi  (11.09.20 21:14:46) 
kedirir yapar. çok üstüne düşmemek lazım. engellemenin belli bir yöntemi yok. sorunu kedi olması :)


  • eşki sözlük yazarı  (11.09.20 21:16:21) 
Kediler duvardaki pürüzü böcekmiş gibi hayal ediyor/inanmak istiyor. Durup dururken koşmayı bizimki küçükken yapıyordu. Yine hayal gücü/fazla enerjiden kaynaklanıyor sanıyorum. Üzerinde parazit vs varsa da koşabilir gibi geldi ama bilmiyorum.

Isırma olayında onu tetikleyen şeyin ne olduğunu bulmanız lazım. Mesela pikenin altındaki ayaklar onların gözünde otomatikman av oluyor. Benimki de öyle, o moda girince ne kadar bağırsam da fark etmiyor.

Genel olarak bu tip davranış sorunları için düzenli olarak hayvanı yoracak kadar oynatmanın faydası olduğunu düşünüyorum.
  • slow like honey  (11.09.20 21:19:29) 
kim bilir belki de bizim göremediğimiz şeyleri görüyorlardır :P

kedilerin kabarıp sağa sola sarma olayları çok var. insana dadanması da genelde kedi ile ufakken çok oyun oynanıyor o da büyüyünce devam ediyor. ama artık can yakıyor ve bunun farkında değil. köpeklerde de aynı durum var: küçüklükten beri oyun oynayarak büyütürseniz oyun bir yerden sonra can atıyor.
aksi halde çok kibar davranırlar. (köpekler için diyorum) elinden eti alırken bile yavaşça alır dişlerim zarar vermesin deyu.
  • turbo sadık  (11.09.20 21:27:52) 
Bazen öyle enerji patlaması yaşıyorlar. Özellikle genç kediler baya hareketli olabiliyor.
Severken ısırma hareketi de aslında oyun ama düzgün oynamayı bilmiyor olabilir eğer çok acıtıyorsa.

Mekan değişikliği yaşadı mı yakın zamanda? Kediler için yaşadığı ev çok önemli. Yabancı bir yere götürüldüyse stres altında olabilir.
  • chavezding  (11.09.20 21:31:12) 
Amacı sadece oyun.


  • kums  (11.09.20 21:43:45) 
Isırma hali oyun, birde bizdeki de öyle bir depar atardı ki nefes nefese gelirdi dili dışarda nefes alırdı, sakinleştirmek için kucağımıza alırdık yine kalkardı depara bizde sallamazdik artık. Yürürken hele pijama olunca çok atlardi, bol ya sallanıyor böyle kumaş. Kolumuza da oyun için atlardi çekmeye çalışınca iyice asılırdı. Bunları yazınca senin kedi normal geldi bana :). Kolunu Isırınca burnuna dokun, arada işe yarardı bizde.


  • Topalordek  (11.09.20 21:57:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.