[]

ADSL'den VDSL'ye geçmiş olan var mı?

16 mbit (eve 12-13 arası geliyor) ADSL kullanıyorum.

35 mbit VDSL destekliyormuş evin mahali.

şimdi VDSL modem alıp müşteri hizmetleri aracılığıyla VDSL'ye geçsem "2-15 gün arasında geçer." dedi müşteri hizmetleri.

1. ben talep oluşturduğum anda ADSL iptal mi olacak? işlemler 15 gün sürerse 15 gün internetsiz mi kalacağım?

2. VDSL için farklı telefon kablosu mu almam lazım yoksa şimdi adsl modeme sinyal getiren kablo değişmese olur mu? eve teknik ekip gelmesi gerekiyor mu?

ttnet

teşekkürler.

 
ben geçtim. tam hatırlamıyorum ama 1-2 gün internetsiz kalmıştım.
telefon kablosunu değiştirmedim. sadece modemi değiştirdim.

  • aslindasorunumpsikolojik  (11.09.20 20:01:47) 
bu sene başında geçtim ben. benim aynı gün geçmişti adsl kesilip vdsl olarak geldi internetsiz kalmadım hiç. vdsl destekli modemim vardı başka birşeye gerek yok. adsl'de 16 mbit'e ulaşamazken vdsl'de 50 mbit kullanıyorum şuan hatta 100'e kadar destekliyor hat hiç beklemezdim 50 yıllık binadan eski mahalleden.


  • klakie  (11.09.20 20:38:25) 
mayıs ayında geçtim. aynı gün içinde geçti.


  • mrtkp1234  (11.09.20 21:06:56) 
Superonline adslden ttnet vdsle geçtim 35 mpbs. İkindin aradım ertesi sabah gelip hallettiler. Anında internet geldi.


  • fezagezgini_4  (11.09.20 21:58:56) 
1-iss ye göre değişir. ttnet için beklentinizi düşük tutun.
2-sadece modem değişir. yine de modemi kurmak için teknik ekip gelmesi tavsiye edilir.

  • tururo  (11.09.20 23:31:36 ~ 23:32:16) 
Everest modemlerde adsl ve vdsl seçeneği vardı. Vdsl geçişi yapıldığında internet kesilir sonrasında modemden vdsl seçeneğini seçerek geçişi tamamlamış olursunuz. Benzer ayarlar diğer modemlerde var mı bilmiyorum ama belki faydalı olur.


  • her seye maydanoz  (11.09.20 23:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.