[]

Motosiklet kaskı 101

Eşime scooter aldık. Honda Activa s. Ben de heveslendim :) kendime çene açılır kask aldım, eşime de çenesiz kask alacağız, onları beğendi. Pek tavsiye edilmiyor sanki çenesiz kasklar. Bilgim olmadığı için bilenlere sormak istedim, çenesiz kask önerir misiniz?




 
Full Face kask hariç önerilmez, çeneden açılanlar dahil. Çenesiz kaskla yarım korunmuş olursunuz, yarım korunmak mi tam korunmak mı buna göre karar verilir. Scooterda çenesiz kaskların daha estetik durduğu da doğrudur. O zaman estetik mi korunma mi daha önemli derim ama kaza yapıp çenenize estetik ameliyat yaptırmak zorunda da kalabilirsiniz. Çene kalırsa tabii.


  • jz  (11.09.20 18:01:05) 
Düşme anında darbelerin büyük çoğunluğu alna ya da çeneye alınır. O yüzden yarım kask çenesiz kask çeneden açılır kask falan hiçbirini önermiyoruz.


  • Giovanni Pipitto  (11.09.20 18:04:10) 
@Giovanni'nin yazdığını yazmaya geldim. Yanlış hatırlamıyorsam yüzde 40 civarı çene de darbe alıyor. Ayrıca almışken kaliteli kask almanızı öneririm. Tabi kaskla bitmiyor eldiven, ceket de alın. Ben şehirlerarası yol yapmadığım için kot ve bot kullanmıyorum. Aslında onları da almak lazım.


  • the coon  (11.09.20 18:31:37) 
Herkes aynı şeyi yazacak ama olsun çok önemli bir şey bu.

Kafanıza tam oturan fullface yekpare kasklar hariç lütfen kullanmayın. Şurdan şuraya gidivercem yav, hava çok sıcak bunaldım falan etmeyin sakın :/
  • hedep  (11.09.20 19:23:25) 
Sanırım geçen gün hangi motoru alalım diye soran da sizdiniz. Honda almakla iyi ettiniz ama yazdıklarınızda ve yanıtlarınızda nedense beni rahatsız birşey vardı/var bilginiz olsun. Bunu neden söylüyorum, motorun tehlikesi farklı ve bana göre tecrübesiz görünüyorsunuz.

O yüzden motosiklet neyse de, ekipmanda böyle şeyler şakaya gelmez. eşinizi seviyorsanız full face alın. çene açılır kaskınızın da çenesini açmayın.

bilginiz olmadığını söylediğiniz için yardımcı olmak istediğimden söylüyorum. bunlar aksesuar değil, motosiklet de oyuncak değil. koruyuculu mont, eldiven, dizlik, kask bunlar olmadan yola çıkmayın markete bile gitseniz ve full face kapalı kask almıyorsanız kafanıza saksı taksanız daha iyi.

kontrol ettim, doğru hatırlıyorum. sizdiniz o motor duyurusunu yapan da.

tekrar okudum yazdığımı, olmamış. belki size tehlikesini şöyle anlatabilirim: düşük hızlarda 40-50 kmh dahil; asfalta düştüğünüzde üzerinizdeki kot pantolon etinizle karamelize olur, toprağa düşerseniz de etiniz toprakla karışır. bunu düşünerek ekipmanınıza önem verin.
  • baldan kaymak  (11.09.20 19:48:42 ~ 19:51:52) 
Tereddütsüzce tam kapalı kask.


  • pass  (12.09.20 00:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.