[]

Üstüme Daire Tapusu Alacağım 1-2 Soru

selamlar herkese, hali hazırda teyzeme ait olan normalde ederi 800 900 bin edecek bir daireyi benim üstüme yapacak fakat ben para ödemeyeceğim. Bu sebepten satış ücretini düşük gösterip minimum tapu masrafını ödemek istiyoruz bu mümkün müdür ? istediğimiz rakamı gösterebilir miyiz ?

Ayrıca oldu da 5 sene içinde evi satmamız gerekti. Sattıktan sonra KDV vb. bir masraf çıkacak mı ?

Dairenin 23 senedir sahibi teyzem

Yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürler

 
1) teyzenin çocukları varsa mirastan mal kaçırma davası açabilir
2) tapu/maliye fark ederse ceza verebilir
3) tekrar satarken gerçek değerinde satış yaparsanız aradaki fark göze batıp tapu/maliye tekrar devreye girebilir.
  • reanarchy  (11.09.20 15:17:04) 
Teyze çocukları muvazalı satış davası açarlar duyarlarsa +1

Belediyeden rayiç değer belgesi alıp onun üstünde bir rakama yuvarlayıp satışı yapabilirsiniz,atıyorum rayiç değer 123.450 liradır siz 150 bin diyip yapın.

5 sene dolmadan satarsanız, sattığınız rakam ile aldığınız rakam arasındaki farka gelir vergisi çıkar. Bu yüzden çok düşük göstermeyin.
  • John Bloor  (11.09.20 15:24:24) 
Belediyeden rayiç değer öğrenip o rakamın az üstünü yazmanız gerekir.bundan düşük yazarsanız ki bildiğim kadarıyla tapu buna müsade etmiyor,ileride vergi dairesinden ceza gelir.5 yıldan önce satarsanız bununla alakalı gelir vergisi çıkar.


  • duptıs  (11.09.20 15:27:26) 
tapudairesinin oraya git muameleciler var tapucularla kankalar onlar sana yol gösterir 50-100 ateşlersin.


  • jamswety  (11.09.20 17:28:11) 
vergi fazla cikar ama hibe yoluyla alirsan cocuklarinin itirazla hak iddia ederek menfaat elde etmesi daha guc. en guzeli sattir parayi hesaba çak.


  • tunaktunaktun  (11.09.20 21:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.