[]

macbook pro yavaşlık ve batarya değişimi

late 2013 macbook pro bilgisayarım chrome'u açtığım da bile cpu throttling yapıp 800 mhz de çalışıyor (işlemci sıcaklığı 45-50derece intel power gadget ile kontrol ediyorum.)

sorunun batarya problemi olduğunu tespit ettim.

yetkili apple servisine götürdüğümde ise duruma göre logic board'ın da değişmesi gerekebileceğini söyledi ve sadece batarya için 3200 TL + Servis ücreti + KDV gibi bir ücret istedi. Logic board ücretini söylemedi.

ben bu bilgisayarın üstüne soğuk su mu içeyim artık? Kullanılmaz durumda çünkü şuan. Benzer problem yaşayan oldu mu?

 
ben de yakın zamanda 2012 model içn değiştirmeyi düşünüyorum. apple'ın sitesinde retina için bile 1429 tl diyor.

support.apple.com

neden o kadar fiyat çıkardılar? batarya değiştirmekte bir şey yok zaten. orijinal yedek parça satılmadığı için servise götürücem ben de. yoksa biz de takarız.
  • black mamba  (11.09.20 13:03:54) 
@black mamba, bana da ilk başta buradaki fiyatları söylediler, ancak test için servise verdikten sonra yukarıdaki fiyat çıktı. servis kriterlerine uygun değil dediler bana.


  • mrtkp1234  (11.09.20 13:09:02) 
bir de sanırım bu sitedekiler sadece batarya fiyatı da olabilir, late 2013 de üst kapakla birlikte değiştiriyorlarmış. ifixit'ten baktım, batarya kasaya yapışık, herhalde o nedenle.


  • mrtkp1234  (11.09.20 13:10:14) 
batarya da gümrükten geçmez herhalde. yoksa ifixit'den sipariş vericem.


  • mrtkp1234  (11.09.20 13:14:17) 
servis kriterleri neymiş ki? bence servis dahil fiyatı. çünkü apple yedek parça satmıyormuş. öyle olsa alır takardık. bence 1-2 yerden daha fiyat al.


  • black mamba  (11.09.20 13:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.