[]

robot süpürge karşılaştırması

roborock s5 max ve xiaomi vacuum mop pro arasında kararsız kaldık. arada da baya bi fiyat farkı var. bu fiyat farkına rağmen roborock almalı mıyım? bu fiyat farkına değecek özellikleri var mı roborcok'un?




 
ben de araştırıyorum. tüm farkları bilmiyorum ama mop pro da çoklu harita oluşturma yok. viomi v2 pro tavsiye ederim o yüzden. mesela mop özelliğini kullandığınızda halılar hariç harita yaparsınız. süpürme için haritalar dahil harita yaparsınız. size lazımsa böyle bir özellik v2 pro da ve s5max ta var bu.


  • xrated  (11.09.20 12:08:15) 
Hocam doğru araştırma yapmamışsınız o nedenle kararsız kalmanız normal.

1- su toz tankı farklı
2- emiş gücü farklı
3- sınırlı alan bildirimi farklı: biri dijital diğeri magnetic band (güncelleme geldiyse bilmem ben alırken farklıydı)
4- muhtemelen tırmanması farklı
5- şarj süresi farklı

Bu görüş ışığında işinize geleni seçebilirsiniz.

Ben Viomi v2 aldım; yükseğe tırmansın, sulu da çalışsın, dijital engel yeterli olsun istemiştim. Siz de hangi değerler sizin için önemliyse ona göre seçim yapın. Sizin ortamınızı bilmeden söyleyeceğimiz tüm öneriler yanlış olur.
  • lcha  (11.09.20 12:14:39 ~ 12:15:14) 
s5 max kullanıyorum çok çok çok memnunum ama vacuum mop pro ile karşılaştıramam.

tırnamışı iyi, haznelerinden memnunum, mt2 yi 1 dk da temizliyor, farklı su ve çekiş gücü seçebiliyorsunuz, no go zone ları çok başarılı ..
  • benaslinda  (11.09.20 12:18:00) 
ben nija c1 aldım yani mop pro. s5 te harita daha iyi galiba. valla 3200e aldım önce 2800 sonra 2500e düştü. 2 binlik fark bence yazılımıyla alakalı. malzeme kalitesinin çok değişeceğini sanmıyorum ancak electroluxun üçgen olanı köşelere giriyorsa avantaj. yuvarlak olanlar köşelere giremiyor.

www.electrolux.com.tr
  • mikahakkinen  (11.09.20 12:19:29) 
Biraz geç gördüm ama en azından sonradan okuyanlara faydalı olur.

Mijia serisi en problemli seridir. Vacuum mop pro da bu seriden. Bir güncellemeyle cihazınız geri dönüşsüz kullanılamaz hale gelebilir. Vacuum mop pro ve özellikle 1c kullanan arkadaşlara tavsiyem, gelen güncellemeleri hemen yapmayın 15-20gün bekleyin forumlardan araştırıp öyle yapın.

Roborock ise en problemsiz ve kalite farkı olan seridir xiaomide.
Güncelleme problemi vs yaşamazsınız. Zaten ayrı bir firma ve xiaomi için üretim yapıyor.

Roborock üst segment, mijia orta segmenttir.

En kötü özellikleri ıslak mopla halı üzerine çıkmaları bence. Kirli mop halıda hem iz bırakıyor hem de kokutuyor halıyı.

Bu arada ikisine de servis desteği bulmanız çok zor türkiyede. Garantili aldım dersiniz ama bir bakmışsınız satıcının servis dediği yerde bakkal var. İnternette bununla ilgili araştırma yapabilirsiniz.

Tavsiyem amazon.de'den alın ne alacaksanız. En azından 2 sene amazon garantisi oluyor. Hem daha ucuza geliyor hem de türkiyeden aldıklarınızdan daha hızlı geliyor şaka gibi.
Özellik karşılaştırması internette bolca var. Bakabilirsiniz.
Bu arada ikisini de kullandım, sattım, şu anda başka bir süpürge kullanıyorum.
  • artci sarsinti  (12.09.20 12:09:38) 
Ben de çok araştırdım ve mop pro'da karar kıldım, hatalı bilgiler veriliyor.

- Mop pro'da alan sınırlandırma ile halıların moplanmasını engelleyebiliyorsunuz, 10 saniye almıyor.

- S5 max'ın şarjı daha uzun gidiyor ama eviniz 200 metrekare değilse bu kadar şarj süresine ihtiyacınız yok, bizim ev 120 metrekare ve %70 şarj ile bitiriyor işini. Zaten şarjı azalınca gidip şarj olup, kaldığı yerden devam ediyor.

- Mop pro'nun mop esnasında kullandığı Y şeklindeki hareket daha efektif mop yapmasına imkan sağlıyor.

- Toz haznesi, çekiş gücü gibi özelliklerde de roborock daha iyi değil. Şuradan özellikleri karşılaştırabilirsiniz: hizliresim.com

Özetle fiyat farkına kesinlikle değmeyeceğini düşünerek Mop pro aldım ve çok memnunum. Sözlükte roborock fanboyluğu oluştuğu için herkes s5 tercih etmeye başladı ama hiç gerek yok.
  • gmzo  (12.09.20 12:36:25 ~ 12:37:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.