[]

Kedimin bacağına n'olmuş?

Herkese selamlar

Bulunduğum yerde veteriner olmadığı için buradan sormak istedim

Pepe 7 yaşında kısır erkek tekir kedi, evden dışarı çıkmıyor, 1.5 yaşında oynak bir erkek kısır ankara kedisi ile ev arkadaşı. Yaklaşık 1 haftadır sol bacağında böyle bir şey var. Keyfi yerinde, her zamanki hareketliliğinde, yeme içmesinde bir değişiklik yok. Yarayı elleyince kaçırmıyor da, acımıyor sanırım. Problem ne olabilir? İlk günler daha parlak pembeydi şimdi birazcık soldu. Yalıyor sık sık.

hizliresim.com
hizliresim.com

Bana yanık olabilir gibi geldi ama öyle olsa duyardık (çoğunlukla evdeyiz) ve acısı olurdu sanıyorum. Mantar falan olabilir mi, ne yapmak gerekir?

İlgili midir bilmiyorum ama royal canin sterilised mama yiyor, van cat bentonit kum kullanıyoruz kapalı tuvaletinde. Başka bir yerinde benzer bir durum yok, diğer kedide de herhangi bir şey yok.

 
bizimkinin kuyruğunda (git: www.eksiduyuru.com ) şöyle bir şey oluştu. mantarmış. veterinerin verdiği krem ve baticonla çözdük. tüm kuyruğu döküldü ve tekrar çıktı. aynı sorun mu bilmiyorum ama benziyor sanki. sebebi mama dedi veteriner.


  • scudman1  (11.09.20 12:54:14) 
Bana da mantar olabilir gibi geliyor, mantarsa oradan patisiyle kulaklarının etrafına falan yayabilir, ayrıca diğer kediye de bulaşabilir. Mamadan olabilir, antibiyotik kullanıldıysa ondan olabilir (ama orada veteriner yoksa antibiyotik kullanımı da yoktur herhalde?)
İlaç/krem tedavisi ve mama değişikliğiyle çözülür ama ilaç için veterinerin görmesi lazım her türlü.

  • kobuzchu kiz  (11.09.20 14:27:16) 
Antibiyotik kullanimi olmadi, mamasi da epeydir sabit aslinda ara sira yas mama veya az miktarda yediklerimizden (peynir, tavuk vb) veriyoruz ondan midir ki acaba? Bir de mantar kremini internetten falan alip uygulamam mumkun olur mu?


  • gibicibicis  (11.09.20 14:45:21) 
instagramda online yardımcı olmaya çalışan veterinerler bulabilirsiniz, mesela vetart benim tüm sorularıma sabırla cevap vermiştir. Durumunuzu anlatıp tavsiye isteseniz daha sağlıklı olur sanki. Telefon da edebilirsiniz tabi ki fotoğrafı görüp cevaplarlar diye instagram dedim.

Geçmiş olsun.
  • amelie poulain  (11.09.20 15:30:07 ~ 15:30:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.