[]

arabada tek başına giderken maske takma

arabada tek başınayken maske takma zorunluluğu falan yok değil mi?

plase bir soru olarak da, tek başımayken dur kalk trafikte camlar açık gidiyorum. diğer araçlar da aynı, sizce bu bir problem yol açar mı bulaşma açısından?


 
Tek başına maskesiz giderken ceza yediğini söyleyen insanlar var, bununla ilgili spesifik olarak belirtilmiş bir kural yok sanırım ama ben tek giderken de takıyorum.


  • angelus  (11.09.20 10:45:39) 
Ben yalniz kullanirken de takiyorum.


  • invictae  (11.09.20 11:11:08) 
ben arabada takmıyorum.


  • aynenbencede  (11.09.20 11:14:07) 
korona damlacıkla bulaşan bir hastalık. camlar açıkken rüzgar ile gelebilir. camlar kapalı klima açık ise dışarıdan gelen hava sirkülasyonu nedeniyle de damlacık gelebilir. ayrıca polis çevirirse ceza yazabiilir.


  • naksidil  (11.09.20 11:40:05) 
Zorunluluk yok. Genelgede böyle bir yazı yok.

Ceza yedik diyen varsa yazsın da görelim. Herkesin "ceza yiyen tanıdığı" var. Tamamen goygoy. 2 kez motor 1 kez araba çevirmesinde ceza filan yemedik.
  • lcha  (11.09.20 12:09:21) 
tek başıma çevirmeye girdim hepsinde maskesizdim uyarı bile almadım. tek başınayım zaten çok saçma değil mi?

bazen çevirmeye girince camı açmadan önce polise 1 dk işareti yapıyorum maske takıyorum öyle camı açıyorum. bu konuda da polislerden olumlu ya da olumsuz bir tepki almadım.

@icha haklı gibi ceza yedik diyen var ama bir tane ceza fotoğrafı yok bu konuda.
  • belkider  (11.09.20 13:00:28 ~ 13:14:01) 
lmgtfy.com

ceza yiyenler olduğu görülebiliyor. kafaya göre.
  • passion rules the game  (11.09.20 13:03:09) 
@passion bize google öğretmeye kalkacağına sen de arama yaptıktan sonra bir tane haber linki açsaydın kardeşim.

"Özel araç içinde de evde beraber yaşadığınız kişiler dışında birileri var ise araç içinde maske takmak zorunlu. Onun dışında araç içinde maske takmak zorunlu değil. "

www.star.com.tr

en üstü haber linkinden.
  • belkider  (11.09.20 13:15:41) 
ben ceza yazılıyor veya yazılmıyor demedim kanuna göre. ceza yiyenler olduğunu söyledim.


  • passion rules the game  (11.09.20 13:30:16 ~ 13:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.